Brown Malt, Pale Chocolate?

Hm, godt mulig du kan lage godt øl med å erstatte disse to malttypene, men de nok egentlig nøkkelen til dette ølet, etter min mening. Har lagd endel tilsvarende portere.
Begge malttypene produseres av Thomas Fawcett (kanskje av flere også?), og ligger inne i nettbutikken til Maltbua.
De er såpass gode, at de uansett burde vært en del av sortimentet hos de andre butikkene også, ring og mas! :)
 
Lars skrev:
Hm, godt mulig du kan lage godt øl med å erstatte disse to malttypene, men de nok egentlig nøkkelen til dette ølet, etter min mening. Har lagd endel tilsvarende portere.
Begge malttypene produseres av Thomas Fawcett (kanskje av flere også?), og ligger inne i nettbutikken til Maltbua.
De er såpass gode, at de uansett burde vært en del av sortimentet hos de andre butikkene også, ring og mas! :)

Ok :), Leser i Porter boka til Foster at brownmalt gir dårlig utbytte, og var vel den malten som ble i hovedsak benyttet før, før man fant ut dette med utbytte, men det var vel på 16-1700 tallet engang :)

Maltbua kan bare ha malten sin, men får sjekke med Bryggselv mener det har vært noe TF prat der i det siste nå.
 
Nja, det Thomas Fawcett selger som brown malt i dag er nok noe annet enn den malten de brygget porter av på 1700-tallet. Den har for eksempel ingen enzymer, og fungerer ikke som basismalt. Derimot har den en karakteristisk smak som ikke kan erstattes av noe annet (skjønt den kanskje skal erstatte klassisk brown malt).  Har testet en og samme oppskrift med henholdsvis Thomas Fawcett Amber/Chocolate og Brown/Black, og det ga to vidt forskjellige øl (selvsagt også fordi chocolate malt og black patent er ulike, men ikke bare derfor).
 
Tilbake
Topp