Hei, jeg vurderer å prøve Jamil Zainascheffs oppskrift på Brown porter. Han bruker brown malt (70 Lovibond). Er det mulig å få tak i denne i norge? Evt. har noen erfaring med å lage den selv ved å riste pale malt i ovnen? Noen tips?
Maltbua har inne en batch med amber malt fra Thomas Fawcett som er tilnærmelsesvis lik brown malt, bare en tanke lysere. Thomas Fawcett har brown malt også. Mulig Maltbua har denne også, og at den bare ikke ligger ute i nettbutikken. Ring Rune Midttun og spør. Alltid god service der i gården!
Thomas Fawcett sin Amber er vel omtrent 70 L (137,5 EBC iflg. Maltbua, som endelig har fått nettbutikken opp igjen), så det spørs om den ikke ligger nærmere enn Brown Malten deres.
Thomas Fawcett sin Amber er vel omtrent 70 L (137,5 EBC iflg. Maltbua, som endelig har fått nettbutikken opp igjen), så det spørs om den ikke ligger nærmere enn Brown Malten deres.
Maltbua fikk for en stund siden en forsendelse malt der noen typer hadde blitt mørkere enn det de pleier. Amberen var f.eks. på de nevnte 137,5 EBC, mot normalt rundt 100 EBC. Den kan sånn sett fint brukes i stedet for brown malt.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.