Bruk av maltodekstrin

Mc.

Norbrygg-medlem
Ser ut til at den Imperial stouten jeg har til gjæring havner på en FG rundt 1015.
Nesten så den kan kalles en brut Imperial Stout
Har noen prøvd å bruke maltodekstrin for å få mer fylde i et øl ?
Skal innom brewshop i morgen og vurderer å kjøpe en kilo.
 
Eeeh, jeg har 10 liter med en mørk belgier på 17.5 % tilsatt muscovado sukker :cool:
US-05 tåler ikke mer enn 12-14%.

Når ølet stopper kan du like greit søte opp med Demara eller Muscovado. Gjæren er dau eller vil dø snart, det blir ikke særlig sterkere enn du har nå.
 
Tror jeg satser på maltodekstrin og en klype sukker for å få litt gjæraktivitet for å ta seg av oksygenet som ev. blir innblandet i vørteren.
 
Da har den endelig gitt seg.
Tilsatte 440 gram maltodekstrin ved sg 1.020 og tynnet ut ølet litt så OG ville ha vært 1.100.
Maltodekstrin gir ca 9 sg poeng og nå er FG på 1.009.
Så i praksis har denne gjæret helt ut.
Smaker ikke så værst og ser ingen tegn til bakterieinfeksjon.
Den eneste forklaringen på den høye utgjæringen jeg kommer på er den saisonblenden jeg brukte på Birger Eriksen i 2023 etter hovedgjæringen var ferdig. Da dro den sg noen poeng ned, men den gjæret ikke helt ut.
Den inneholder også brett.
Men er det mulig at den har ligget i gjæringskaret siden da og bare ventet på godsaker ?
Jeg har kun brukt det samme gjæringskaret en gang siden 23 før denne batchen.
Da fikk jeg litt høy utgjæring på en golden ale, men ikke så mye mer enn antatt.
Dette gjæringskaret vet jeg ikke om jeg tørs å bruke flere ganger.
 
Tilbake
Topp