Bryllupsøl , forslag og oppskrifter?

Min søster skal gifte seg og har bedt meg brygge velkomstøl.

Jeg har en hjemmesnekra hybridløsning med BIAB+PID styring med sirkulasjon for mesking.

Er ganske fersk så jeg er på jakt etter anbefalinger for et lettdrikkelig øl som flest mulig liker.

Legg gjerne ved oppskrifter og andre tips i forbindelse med sånne prosjekter.

Jeg tenker jeg brygger 2 batcher av ca 18 liter som skulle holde til en 0.33 pr pers for 90 personer.

Utendørs sommerbryllup.
 
Vil anbefale fat :) og øl på 4,5% - 5,5%
For en uke siden hadde min bror stor fest. Da serverte jeg følgende
40L - Eng.BestBitter - Studenten
20L - APA - Lucky Jan - Kapteinen
20L - Black IPA - Solsnu
12L - Munich Dunkel - Brødre
20L - Kölsch - Ettårsdagen
20L - IPA - Ektemann
Litt best bitter, og litt Munich Dunkel igjen - ellers tomt. Oppskriftene finner du her
http://brygg.templogg.no
 
Sist redigert:
Hefeweizen:
6,00 kg Wheat Malt, Bel (3,9 EBC) Grain 1 54,5 %
5,00 kg Pilsner (2 Row) Bel (3,9 EBC) Grain 2 45,5 %
55,00 g Hallertauer Hersbrucker [4,00 %] - Boil 60,0 min Hop 3 11,5 IBUs
30,00 g Saaz [3,75 %] - Boil 60,0 min Hop 4 5,9 IBUs
2,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins) Other 5 -
2,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 6 -
2,0 pkg Weihenstephan Weizen (Wyeast Labs #3068) [124,21 ml]

Standard mesk på 66, skyll på 75, kok i 90 minutter.

29 liter til mesk, 36 til skyll,
60 liter til preboil(tror jeg endte på rundt 55 liter eller noe)
50 liter til gjæring

19c i 14 dager, 30 dager på flaske. Den tok lang tid før den ble god, men det var verdt ventetiden!
I ettertid ser jeg at det går nok helt fint med singlehop. Dette ølet ble knallgodt.
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp