johanj
Norbrygg-medlem
Har så langt beregnet humletilsetninger utfra syreinnholdet, også når jeg bytter ut en humlesort i en oppskrift mot en annen. Men er ikke dette noe som er relevant bare bitterheten, dvs jo kortere tid humlen skal koke - med tørrhumling som ytterpunkt helt uten koking - blir det ikke urelevant å regne på bidrag til bitterhet? MAO hvis man skal tørrhumle med 50 g hersbrucker med 3,5% alpha og har feks tradition med kanskje dobbel alphasyreinnhold: bør man da halvere humletilsetningen for å holde alpha-konsentrasjon konstant i øllet (det har jeg gjort så langt...)? Det virker jo mer intutivt å 'korrigere' for forskjeller i aromatiske egenskaper? Hadde det vært bedre å bruke 50g tradisjon i eksemplet ovenfor?
Et hjertesukk: hvorfor får jeg ikke samme IBU som forfatterne når jeg legger inn oppskrifter fra Brewing Classic Styles i Beersmith?
Et hjertesukk: hvorfor får jeg ikke samme IBU som forfatterne når jeg legger inn oppskrifter fra Brewing Classic Styles i Beersmith?