candy sirup VS candis-sukker

magne1972

Moderator
Jeg vet dette har vært diskutert i det vide og brede her på forumet flere ganger, men lurer på litt likevell.
på vinogbar.no selger de både sirup og sukker.
på sirupen står det 180-200 ebc, men på sukkeret står det ingenting.
Noen somhar erfaringer med dette kandis-sukkeret?
Jeg mener det er sagt at sukkeret gir mere smak enn syrupen,....
Jeg kjøpte en litersflaske i dag til bryggingen i morgen skal jeg prøve med 0,3 kg syrup til en 25 liters dubbel.
Har noen erfaringer med denne syrupen?
 
Jeg tror at denne syruppen er kandis løst opp i vann (ringte til Brouwland) mens syrup  fra Candico er den som skal være til (belgisk) ølbrygging. Jeg kjøpte masse i Belgia i fjor sommer så du kan få en snart slik at du kan sammenligne.
Syrup gir mye mer smak enn kandissukker i alle fall.

http://www.candico.be/producten/kandijsuiker/kandijsuikersiroop.aspx
 
Huub skrev:
Jeg tror at denne syruppen er kandis løst opp i vann (ringte til Brouwland) mens syrup  fra Candico er den som skal være til (belgisk) ølbrygging. Jeg kjøpte masse Belgia i fjor sommer så du kan få en snart slik at du kan sammenligne.
Syrup gir mye mer smak enn kandissukker i alle fall.
sier takk til det Huub :)
skal bli morro å se hva denne syrupen klare ihvertfall, sist jeg prøvde meg på en dubbel prøvde jeg vanlig mørk sirup, og resultatet der var dårlig..
det vet jo du, som prøvesmaker nr.1 på slike øltyper for meg :) :)
Jeg har egentlig ikke vært spesielt innteresert i denne typen før jeg smakte din.... :)
 
Tilbake
Topp