Hallå!
I august skal jeg på en fest kalt "Kastanjefestivalen" som er et privat arrangement for å hedre et over 100 år gammelt kastanjetre som naboen har forgifta og som nå er i ferd med å dø.
I den anledning tenkte jeg at det kunne være supert å servere hjemmebrygga kastanjeøl. Brooklyn Brewshop har jo et kit som heter "Chestnut Brown Ale", men dette er jo alt for lite. Er det noen som har innspill til en oppskrift?
Jeg har allerede en oppskrift på brown ale som jeg har laga et par ganger før og som har blitt veldig bra. Denne kan jeg jo bare skalere opp og det funker nok som utgangspunkt, men jeg aner hva jeg skulle gjort for å kunne kalle det kastanjeøl..
Recipe: SPVBREW Brown Ale
Style: Amerikansk brown ale
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size (fermenter): 12,00 l
Bottling Volume: 11,50 l
Estimated OG: 1,055 SG
Estimated Color: 41,5 EBC
Estimated IBU: 31,6 IBUs
Brewhouse Efficiency: 55,00 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,50 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 87,5 %
0,20 kg Biscuit Malt (50,0 EBC) Grain 2 5,0 %
0,20 kg Caramunich II (Weyermann) (124,1 EBC) Grain 3 5,0 %
0,10 kg Chocolate Malt (900,0 EBC) Grain 4 2,5 %
5,00 g Warrior [15,90 %] - First Wort 60,0 min Hop 5 18,0 IBUs
5,00 g Fuggle [5,90 %] - Boil 30,0 min Hop 6 4,7 IBUs
15,00 g Fuggle [5,90 %] - Boil 15,0 min Hop 7 9,0 IBUs
1,0 pkg American Ale Yeast Blend (White Labs #WL Yeast 8 -
Mash Schedule: Single Infusion, Full Body
Total Grain Weight: 4,00 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 10,00 l of water at 72,7 C 66,0 C 45 min
Mash Out Add 5,00 l of water at 97,6 C 75,6 C 10 min
Sparge: Fly sparge with 5,23 l water at 75,6 C
I august skal jeg på en fest kalt "Kastanjefestivalen" som er et privat arrangement for å hedre et over 100 år gammelt kastanjetre som naboen har forgifta og som nå er i ferd med å dø.
I den anledning tenkte jeg at det kunne være supert å servere hjemmebrygga kastanjeøl. Brooklyn Brewshop har jo et kit som heter "Chestnut Brown Ale", men dette er jo alt for lite. Er det noen som har innspill til en oppskrift?
Jeg har allerede en oppskrift på brown ale som jeg har laga et par ganger før og som har blitt veldig bra. Denne kan jeg jo bare skalere opp og det funker nok som utgangspunkt, men jeg aner hva jeg skulle gjort for å kunne kalle det kastanjeøl..
Recipe: SPVBREW Brown Ale
Style: Amerikansk brown ale
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size (fermenter): 12,00 l
Bottling Volume: 11,50 l
Estimated OG: 1,055 SG
Estimated Color: 41,5 EBC
Estimated IBU: 31,6 IBUs
Brewhouse Efficiency: 55,00 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,50 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 87,5 %
0,20 kg Biscuit Malt (50,0 EBC) Grain 2 5,0 %
0,20 kg Caramunich II (Weyermann) (124,1 EBC) Grain 3 5,0 %
0,10 kg Chocolate Malt (900,0 EBC) Grain 4 2,5 %
5,00 g Warrior [15,90 %] - First Wort 60,0 min Hop 5 18,0 IBUs
5,00 g Fuggle [5,90 %] - Boil 30,0 min Hop 6 4,7 IBUs
15,00 g Fuggle [5,90 %] - Boil 15,0 min Hop 7 9,0 IBUs
1,0 pkg American Ale Yeast Blend (White Labs #WL Yeast 8 -
Mash Schedule: Single Infusion, Full Body
Total Grain Weight: 4,00 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 10,00 l of water at 72,7 C 66,0 C 45 min
Mash Out Add 5,00 l of water at 97,6 C 75,6 C 10 min
Sparge: Fly sparge with 5,23 l water at 75,6 C