1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Vente med spesialmalt?

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Nils1, 5 Mar 2019.

  1. Nils1

    Nils1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kom over denne oppskriften der det skal ventes med å tilsette spesialmalten til slutten av meskingen. Kan noen forklare meg poenget/fordelen med dette?

    Gordon Strong’s English Barleywine
    (5 gallons/19 L, all-grain)
    OG = 1.100 FG = 1.029
    IBU = 45 SRM = 18 ABV = 9.5%

    Ingredients
    18 lbs. (8.2 kg) Golden Promise pale ale malt
    1.5 lbs. (680 g) torrified wheat
    12 oz. (340 g) English medium crystal malt (45 °L)
    8 oz. (227 g) English dark crystal malt (135 °L)
    2 oz. (57 g) pale chocolate malt (225 °L)
    15 AAU Challenger hops (60 min.) (2 oz./57 g at 7.5% alpha acids)
    Wyeast 1968 (London ESB Ale) or White Labs WLP002 (English Ale), or SafAle S-04 yeast
    3⁄4 cup corn sugar (if priming)

    Step by Step
    This recipe uses reverse osmosis (RO) water. Adjust all brewing water to a pH of 5.5 using phosphoric acid. Add 1 tsp. calcium chloride directly to the mash.

    Mash the Golden Promise and torrified wheat at 149 °F (65 °C) for 60 minutes. Start recirculating wort. Add remaining grains and raise the temperature to 168 °F (76 °C) for 15 minutes. Sparge slowly and collect 6.5 gallons (24.5 L) of wort. Boil the wort for 90 minutes, adding hops at the time indicated in the recipe.

    Chill the wort to 64 °F (18 °C), pitch the yeast, and ferment at this temperature until complete. Rack the beer, prime and bottle condition, or keg and force carbonate the beer.
     
  2. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Teorien er at det skal gi rundere smak. Det er en teknikk som Gordon Strong, amerikansk ølguru og BJCP-gudfar, har klekket ut. Jeg prøvde det en stund, og etter min - og ganske mange andres - mening er det ganske enkelt tull.

    Det kan gjøre det litt vanskelig å bruke oppskriftene til Strong om du ikke gjør som han sier, fordi det jo gir mindre smaksutbytte. Så om du mesker med de samme mengdene på vanlig måte, kan det bli ubalansert. Jeg er litt usikker
    på det.

    Jeg drister meg til å si at du bare skal kjøre på. Bruk oppskrifta som den er, men mesk på vanlig måte.
     
    Nils1 liker dette.
  3. Nils1

    Nils1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kanskje bytte ut noe av Crystalen med Munich kan funke?
     
  4. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Nei, jeg tror ikke det. Jeg har ikke noe forhold til denne stilen, men det høres feil ut. Og om jeg er skeptisk til mye av det Gordon Strong har kommet med, så skal han ha at han er rimelig god på å lage oppskrifter, så jeg ville ikke rote med den.
     
  5. Nils1

    Nils1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Da blir det etter oppskriften, men med all malten i under hele meskingen.( og kanskje en annen humle)
    Takker for tips :)
     
    Finn Berger liker dette.

Del denne siden