Kjenner på gikta at det kunne vært gøy med en skikkelig vestkyst IPA igjen om noen husker hvordan de smakte. Bitterhet i rikelig monn og skikkelig trøkk på furu/citrus fra humlen.
En av mine favoritter fra hine hårde dager var collaben Fandens IPA som mitt lokale bryggeri Lervig brygga sammen med Ian Greene som på det tidspunktet brygga for Voss Bryggeri.
Sendte en forespørsel til Mike hos Lervig og spurte om oppskriften på denne fantes.
Han svarte følgende:
"Hey
I can see it was brewed in nov. 2013 and was 15,5P og
We made 6200L of wort from 1500kg pale malt, 100 kg of caraaroma & 50 kg of Crystal from Castle malts
We hopped the wort with
21 kg of Warrior (75min)
10kg Anthanum 5 min
20kg Centennial 0 min
10kg each of anthanum/ centennial/ summit in the WP
We dry hopped with 10 each anthanum/ centennial/ summit
Fermented with Cali ale. Down to 3,6P"
Ut i fra det jeg kan tolke her så blir gristen til ølet 91% pale malt, 6% caraaroma og 3% crystal.
Mesketemp:66,6 grader (fikk bilde av bryggelogg-skjemaet fra 2013 vedlagt)
Det er humletilsetningene i kok jeg stusser på, spesielt tilsetningen av Warrior på 75 min, dette blir vel noe sånt som 3,38 g/l og gir en skikkelig heftig IBU.
Deretter 1,6g/l Athanum på 5 min og 3,2g/l Centennial på 0 min.
1,6g/l av henholdsvis Athanum, Centennial og Summit i WP.
Tørrhumling med samme regime som i WP.
Tolker jeg noe helt feil her eller gir denne oppskriften mening for andre som kan ha smakt det ølet?
En av mine favoritter fra hine hårde dager var collaben Fandens IPA som mitt lokale bryggeri Lervig brygga sammen med Ian Greene som på det tidspunktet brygga for Voss Bryggeri.
Sendte en forespørsel til Mike hos Lervig og spurte om oppskriften på denne fantes.
Han svarte følgende:
"Hey
I can see it was brewed in nov. 2013 and was 15,5P og
We made 6200L of wort from 1500kg pale malt, 100 kg of caraaroma & 50 kg of Crystal from Castle malts
We hopped the wort with
21 kg of Warrior (75min)
10kg Anthanum 5 min
20kg Centennial 0 min
10kg each of anthanum/ centennial/ summit in the WP
We dry hopped with 10 each anthanum/ centennial/ summit
Fermented with Cali ale. Down to 3,6P"
Ut i fra det jeg kan tolke her så blir gristen til ølet 91% pale malt, 6% caraaroma og 3% crystal.
Mesketemp:66,6 grader (fikk bilde av bryggelogg-skjemaet fra 2013 vedlagt)
Det er humletilsetningene i kok jeg stusser på, spesielt tilsetningen av Warrior på 75 min, dette blir vel noe sånt som 3,38 g/l og gir en skikkelig heftig IBU.
Deretter 1,6g/l Athanum på 5 min og 3,2g/l Centennial på 0 min.
1,6g/l av henholdsvis Athanum, Centennial og Summit i WP.
Tørrhumling med samme regime som i WP.
Tolker jeg noe helt feil her eller gir denne oppskriften mening for andre som kan ha smakt det ølet?