Da har dette bryggeriet fått en 6-7 brygg under beltet. Alt i alt er vi, og jeg må få si det selv, ekstremt fornøyde. Kontrollpanelet fungerer som en drøm, HERMS er helt konge og jobbe med og brygging av 100 liter går på ca 7 timer kun drevet av 2 x 16A kurser. Jeg er ikke spesielt bekymret for hot-side aeration på grunn av plasking fra skyllemanifolden, det er som regel bare 10-15 centimeter ned og renner pent og pyntelig.
2 ting er litt problematisk:
- Chugger pumpa stopper innimellom, særlig ved pumping av kokende vørter over tid. De er også ekstremt lite imøtekommende når jeg spør om hva som er galt. Ikke kjøp Chugger.
- Ved bruk av HERMSen under hele meskinga pakker maltsenga seg svært tett. Forrige gang, med en belgisk wit med 50% utbytte, endte vi opp med nesten tett mesk. Den gikk ikke helt tett, men det rant vørter for sakte gjennom og ble undertrykk under mesken. Vi løste dette ved å røre opp mesken og deretter resirkulere 5 minutter til.
Noen som har erfaring med tett / treg mesk ved bruk av HERMS? Skyldes dette bare store mengder hvete?