1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Lervig Lucky Jack oppskrift

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Gahr, 30 Jul 2012.

  1. Hans K

    Hans K
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    http://godtiglasset.wordpress.com/2013/09/02/lervig-og-kaizers-byr-opp-til-dans/
    sitat: Det er også morsomt at Siste dans er en videreutvikling av Lervigs signatuøl Lucky Jack. I en diskusjonstråd på Norbrygg skrev en kar i 2012 om oppskriften på Lucky Jack at han ville ”økt maltmengden såpass at alkoholprosenten ender på ca. 5,6%. Det er den ideelle styrken for en APA. Det er bare den norske butikkgrensen som tvang Lucky Jack ned til 4,7%. Mike ville ganske sikkert ha foretrukket en noe høyere styrke, om han ikke var nødt :sitat slutt

    Denne må vi prøve å få kloa i! :godtoel:
     
  2. Thore Bråthen

    Thore Bråthen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Sent from my GT-P5100 using Tapatalk 2
     
  3. Bjarte H

    Bjarte H
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Du får ikke så mye isomerisering av humlen ved lenger koketid enn 60 min, men du kan få en del gress/plante-aktige smaker av å koke den så lenge. 60 minutter er stort sett standarden for rene bittertilsetninger.
     
  4. ahaavie

    ahaavie
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Man får kjøp Lucky Jack som ferdig pakninger på bryggselv.no, og oppskriften står også i Fra hånd til munn. Jeg har laget denne oppskriften to ganger nå og den har blitt veldig bra.
     
  5. Hovliss

    Hovliss
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Haugesund
    Skal brygge Lj nå snart med bryggselv settet. Ser det står litt forskjellig her ang. Gjæringstemperatur.
    Hva praktiserer dere som har brygget denne?  :jaha:  :)
     
  6. /mtv

    /mtv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Jeg har brygget "Siste Dans" fra LJ settet til bryggselv. Jeg lagde bare en mindre batch, tror jeg endte på 17 liter ca og 5,5 ABV. I tillegg så tørrhumlet jeg med Cascade og Centennial, etter mail fra Mike. 15g av hver type, kunne sikkert brukt enda mer. Det ble uten tvil min beste øl hittil, men nå har jeg jo bare 9 batcher under beltet..

    Mener å ha lest at det er lurt med gjæringstemp på 18 under storm gjæring og så øke til 20 litt senere.. Men dette er vel avhengig av hvilken type gjær du bruker også.
     
  7. Hovliss

    Hovliss
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Haugesund
    Kommer til å bruke WLP001 til dette settet.  :skitbra:
     
  8. Lasse

    Lasse
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    jepp :skitbra:
     
  9. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg brygget første versjon av Lucky Jack-settet fra Bryggselv og både jeg og alle andre som har smakt var begeistret for resultatet. Imidlertid var den mindre bitter enn originalen. Jeg kunne derfor tenke meg å "sprite opp" oppskriften med litt ekstra bitter-humle og tørrhumle (har Cascade-pellets).

    Jeg skal brygge denne klonen igjen på lørdag, men ser at versjon 2 av settet har noen endringer både på grain bill og humlesammensetning, blant annet er mengden hops@60 min doblet fra beskjedne 3 til 6 gram Perle.

    Er det noen som kan komme med kvalifisert synsing på hva jeg kan forvente av forskjell på de to oppskriftene?

    Om jeg fortsatt skulle ønske å "hoppe" litt ekstra, hvor mye bør jeg tilsette uten å endre karakteren på ølet fullstendig?
     
  10. Endre A. Eriksen

    Endre A. Eriksen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vest-Agder
    LJ er en sykt god pale ale. Jeg ble litt satt ut da jeg prøvde en NØ pale ale i romjula. Den hadde tydelig LJ preg, syns jeg.... kunne nesten mistenke det for å være LJ ved en evt blindtest.

    Send gjerne en mail til NØ og hør hvordan deres Pale Ale er nå? De har kanskje endret oppskriften i løpet av siste tre år. De pleier å være greie med info.

    E.
     
  11. thomaspilegaard

    thomaspilegaard
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Florvåg
    Hvad og hvor mye vinder man ved å tilsette mineralerne i denne oppskrift?

    Hvilken mengde kan jeg tilsette til ca. 25 liter?
     
  12. Ketil

    Ketil
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Drammen
    Enkelt forklart: Du senket pH.
    Du kan lese bøker om vann og brygging. Om det har så mye å si for oss hjemmebryggere får diskuteres et annet sted. Jeg følger stort sett oppsettet som Gahr har laget under emnet VANN i medlemmenes dypt hemmelige sider.
    For å sitere fra en bok jeg har: "Senking av pH vil føre til at det trekkes ut færre astringente komponenter fra maltet og at ølet får en mindre hard bitterhet fra humle (særlig ved bruk av mye humle)".
    Til 25 liter ville jeg brukt 3 gram.
     
    aslet og Mrwestre liker dette.
  13. johanw

    johanw
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hadde vært interessant å vite hva effekten med proteinrasten er? Mener å ha lest at det har negativ påvirkning på maltsmaken for moderne malttyper, unntatt hvete og andre med høyt proteininnhold. Eller funker det som dough-in i dette tilfelle?
     
  14. Robert W

    Robert W
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Du ville brukt 3 gram av hva? :p
     
  15. Gitchen

    Gitchen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Troms
    3 gram perle

    Sent fra min LG-D855 via Tapatalk
     
  16. Noget Undergjæret

    Noget Undergjæret
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Reondhjem
    Close but no Cigar;)
    Ut av konteksten leser jeg at det var 3g mineraler svaret gjaldt,kalsiumklorid. Jeg har brukt mineraltilsetningene anbefalt i bryggekalkulator.no , da er det kalsimsulfat i litt større mengder som anbefales for å framheve humlen.
    Det er vel uansett finjusteringer dette, de første gangene brygget jeg LJ uten mineraltilsetningene, kjempegodt øl ble det allikevel. Siste gang skalerte jeg opp maltbasen til 6% ABV , byttet ut Citra med Centennial og tørrhumlet med 2x20g Centennial og Cascade, nydelig det også. Men ikke LJ lenger da...

    Edit: angrer på å ikke ha fulgt original oppskriften angående mineraltilsetningene, neste gang brygger jeg iht. bryggeriets oppskrift
     
    #56 Noget Undergjæret, 22 Mai 2015
    Sist redigert: 20 Aug 2015
  17. Frode Krogstad

    Frode Krogstad
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Noen tips hva jeg kan bruke i stede for chinook? Var tomme lokalt. Eller bør jeg skaffe originalt på denne? Ikke planer å finne opp nytt øl
     
  18. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Columbus
     
    Frode Krogstad liker dette.
  19. Sigmund

    Sigmund
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tau
    Chinook kan erstattes av bl.a. Brewers Gold, Columbus, Galena, Nugget, Northern Brewer eller Eroica. Selv har jeg gode erfaringer med Galena og Nugget. Sistnevnte klassifiseres vanligvis som en bitterhumle, men har også en nydelig aroma når den er fersk.
     
    Frode Krogstad liker dette.
  20. DenNøgneRøv

    DenNøgneRøv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Flekkerøy
    Lite spørsmål til denne oppskriften: Er det riktig at nesten ingenting av bitterheten kommer fra 90 og 60 min? jeg brygger med ekstrakt så jeg trenger strengt ikke koke så lenge- bør vel holde med 15 min for min del?
     

Del denne siden