1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Voss Bryggeri Natabjødn

En tråd i 'Mørk ale' startet av Andrew Rathband, 19 Okt 2014.

  1. Andrew Rathband

    Andrew Rathband
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hey,

    This is the recipe for Natabjødn. As with the Oregonian recipe I have written the malts as percentages and the hops as addition time and IBUs. I also put the aroma hops as a percentage. This is so people can adapt the recipe to give the best result on their systems. Any questions please feel free to leave a comment.

    Voss Bryggeri Natabjødn

    Pale Malt 79%
    Munich Malt 12%
    Crystal Malt 5%
    Chocolate Malt 4%

    Colour: 36 EBC
    Bitterness: 26 IBU
    Starting Gravity 1.056 (14 plato)
    Finishing Gravity 1.014 (3.5 plato)

    Mash Temperature: 66 degrees celsius

    Boil Time: 90 minutes

    First hops: Northern Brewer at start of boil 7.5 IBU
    Second Hops: Last 10 minutes of the boil
    Mount Hood (10%) 9 IBU
    Irish Moss
    End of boil

    Whirlpool hops: Mount Hood (90%) 10 IBU

    We used to add hazelnut extract to the Natabjødn but before I arrived in Norway it was decided to change that. If you think it enhances the flavour then it can be added in the boil or as a dry extract. Natabjødn is also a great base beer if you were looking to try something such as blending, adding vanilla or coffee. If you decide to add coffee I would recommend adding cold brewed coffee.

    Cheers,

    Andrew Rathband

    Voss Bryggeri
     
    bjartenataas, andre.k, GuHa og 3 andre liker dette.
  2. Cecilie

    Cecilie
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei. Jeg skal brygge for første gang og tenkte å lage denne da jeg har smakt den på UNA i Bergen og ble forelsket i den

    Jeg har fått låne en 50L speidel og tenkte å brygge 50 liter, men hvor mange kg malt og humle trenger jeg da? Ser at de andre oppskriftene her inne har spesifikke gram/kilo men på denne er det bare prosent.

    Noen som har prøvd denne oppskriften og har lyst til å dele ingrediens detaljene?
     
  3. steinmb

    steinmb
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Cecilie, om du legger dette inn i en bryggekalkulator eller bruker kuleramme så har du alt du trenger. Forholdet mellom indrigensene er alt du trenger. Jeg bruker http://www.brewersfriend.com som er å enkel og oversiktlig at jeg faktisk klarer å bruke den :)
     
  4. Cecilie

    Cecilie
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takk for det. Prøvde med både brewersfriend og brewmate men det gikk skeis. Enten fant jeg ikke riktig malt/humle ellers klarte jeg ikke endre de forskjellige verdiene :)

    Det blir nok en American west coast amber ale til Jan Halvor istedet! Der lå alt smekk ferdig ;)
     
  5. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Hva slags verdier mener du? Jeg har aldri brukt de to programmene før men oppskriften er jo ikke så mystisk. Ligger ikke de ingrediensene der?
     
  6. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Må prøves! Hvilken gjær er brukt?
     
  7. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Sorry, wrong language. Meant to ask which yeast is used.
     
  8. Andrew Rathband

    Andrew Rathband
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hey, no worries. I would recommend a British Ale Yeast but feel free to experiment. I think a German Ale Yeast might work well with it too. We currently use our house strain for this beer.

    Thanks Steinmb for helping people out. If people are in doubt I would recommend aiming for a 75% mash efficiency and trying to scale it to their set ups. Cheers and good luck.

    Andrew
     

Del denne siden