Hei.
etter en lang dags ferd mot natt ble jeg endelig ferdig med en "slags" Belgisk dubbel.
Jeg brukte 7 maltsorter fra sjokolade, biscuit og karamell etc. Etter en tilfeldig blanding av 2 ss sukker og 6 ss mørk sirup kom jeg endelig opp til OG 1070 som jeg hadde ønsket. Brukte Belgisk Strong ale (WL p545).
Som regel opplever jeg aktivitet etter et par timer , men fortsatt stille i kjelleren . Bøtta er tett men kan hende noen gjærtyper trenger litt mere tid på seg selv om brukt gjærstarter ?
Som sagt jeg er fortsatt i eksprimenteringsalderen
I går så jeg en ganske inspirerende intervju om å designe egne oppskrifter. I den forbindelsen har jeg noen sp.smål som håper å få svar på .
Jeg tenkte å lage endel småbrygg for eksprimentering og læring av råstoffer .
Om man lager et brygg på 1-2 liter . Vil det bli like lang gjæringstid og flasking som 20 liter brygg ?
Jeg tenkte bruke samme type tørrgjær til disse bryggene.
Når man vil øke OG . Hva ville du anbefallt. ? Ris, mais, ekstrakt , sukker, Sirup etc .
Hvordan regulerer du ph verdi på vørter ? Vannet her var 6 ph og ferdig vørter lå også på 6. Brukte Weyermann Sauermalt, men liten endring der. Ser at flere bruker ph regulator, men er det et kjemisk eller naturprodukt ?
Ellers er jeg veldig glad om noen har ulike tips og råd når det gjelder eksprimentering , læring om råstoffer og metoder for design av oppskrift.
På forhånd takk
etter en lang dags ferd mot natt ble jeg endelig ferdig med en "slags" Belgisk dubbel.
Jeg brukte 7 maltsorter fra sjokolade, biscuit og karamell etc. Etter en tilfeldig blanding av 2 ss sukker og 6 ss mørk sirup kom jeg endelig opp til OG 1070 som jeg hadde ønsket. Brukte Belgisk Strong ale (WL p545).
Som regel opplever jeg aktivitet etter et par timer , men fortsatt stille i kjelleren . Bøtta er tett men kan hende noen gjærtyper trenger litt mere tid på seg selv om brukt gjærstarter ?
Som sagt jeg er fortsatt i eksprimenteringsalderen
I går så jeg en ganske inspirerende intervju om å designe egne oppskrifter. I den forbindelsen har jeg noen sp.smål som håper å få svar på .
Jeg tenkte å lage endel småbrygg for eksprimentering og læring av råstoffer .
Om man lager et brygg på 1-2 liter . Vil det bli like lang gjæringstid og flasking som 20 liter brygg ?
Jeg tenkte bruke samme type tørrgjær til disse bryggene.
Når man vil øke OG . Hva ville du anbefallt. ? Ris, mais, ekstrakt , sukker, Sirup etc .
Hvordan regulerer du ph verdi på vørter ? Vannet her var 6 ph og ferdig vørter lå også på 6. Brukte Weyermann Sauermalt, men liten endring der. Ser at flere bruker ph regulator, men er det et kjemisk eller naturprodukt ?
Ellers er jeg veldig glad om noen har ulike tips og råd når det gjelder eksprimentering , læring om råstoffer og metoder for design av oppskrift.
På forhånd takk