Heisann, jeg skal snart i gang med mitt andre ekstraktbrygg. Det forrige - en belgisk wit med koriander, kardemomme, appelsin- og sitronskall ble virkelig god
Jeg fant en oppskrift på en dunkelweizen her: http://basementbrewing.blogspot.com/2007/11/dunkelweizen-basement-brewing-recipe.html, og siden jeg ikke har mulighet til å koke 20+ liter har jeg modifisert oppskriften litt ved hjelp av kalkulatoren på http://hbd.org/cgi-bin/recipator/recipator?:
Beer: Dunkelhvete fra ekstrakt
Style: Dunkelweizen
Type: Extract w/grain
Size: 22 liters
Color: 55 HCU (~23 SRM)
Bitterness: 16 IBU
OG: 1.054
FG: 1.014
Alcohol: 5.2% v/v (4.1% w/w)
Grain:
225g Wheat malt
225g British crystal 70-80L
113g British chocolate
113g British black patent
SG 1.100 12 liters
1500g Light malt extract
1500g Wheat extract
(tilsammen 3 kg muntons wheat LME)
500g Light dry malt extract (for å få opp OG til ønsket nivå)
(Har bestilt hvete spraymalt, men fant det ikke i kalkulatoren - antar det bare er fargen som vil påvirkes av dette uansett...)
Hops:
50g Hallertauer Mittelfruh (4.1% AA, 60 min.)
25g Tettnanger (4.5% AA, 15 min.)
WLP300 Hefewiezen flytende gjær. Jeg skal lage en gjærstarter ved hjelp av lys spraymalt, men har ikke beregnet hvor stor jeg skal lage den ennå... Det kommer jo selvfølgelig an på hvor gammel gjæren er når den kommer i posten.
Etter oppskriften skal spesialmalten steepes i 30 minutter ved 71-74 grader.
Kan malten ligge i en humlepose for steepingen, eller må jeg bruke en silpose beregnet for malt?
Ellers - andre innspill på om dette kan bli bra?
Jeg fant en oppskrift på en dunkelweizen her: http://basementbrewing.blogspot.com/2007/11/dunkelweizen-basement-brewing-recipe.html, og siden jeg ikke har mulighet til å koke 20+ liter har jeg modifisert oppskriften litt ved hjelp av kalkulatoren på http://hbd.org/cgi-bin/recipator/recipator?:
Beer: Dunkelhvete fra ekstrakt
Style: Dunkelweizen
Type: Extract w/grain
Size: 22 liters
Color: 55 HCU (~23 SRM)
Bitterness: 16 IBU
OG: 1.054
FG: 1.014
Alcohol: 5.2% v/v (4.1% w/w)
Grain:
225g Wheat malt
225g British crystal 70-80L
113g British chocolate
113g British black patent
SG 1.100 12 liters
1500g Light malt extract
1500g Wheat extract
(tilsammen 3 kg muntons wheat LME)
500g Light dry malt extract (for å få opp OG til ønsket nivå)
(Har bestilt hvete spraymalt, men fant det ikke i kalkulatoren - antar det bare er fargen som vil påvirkes av dette uansett...)
Hops:
50g Hallertauer Mittelfruh (4.1% AA, 60 min.)
25g Tettnanger (4.5% AA, 15 min.)
WLP300 Hefewiezen flytende gjær. Jeg skal lage en gjærstarter ved hjelp av lys spraymalt, men har ikke beregnet hvor stor jeg skal lage den ennå... Det kommer jo selvfølgelig an på hvor gammel gjæren er når den kommer i posten.
Etter oppskriften skal spesialmalten steepes i 30 minutter ved 71-74 grader.
Kan malten ligge i en humlepose for steepingen, eller må jeg bruke en silpose beregnet for malt?
Ellers - andre innspill på om dette kan bli bra?