M Grådal skrev:
Har litt sansen for hintet av banan i Dahls vanlige pils. Ønsker tips til gjærtype for å kopiere denne. Ser det nevnes mye i forbindelse med Weiß, men ønsker fortrinnsvis undergjær.. Kan det være spesiell smakshumle som understreker den også kanskje ? Har observert at det er mulig å hente gjær hos Dahls, men er sjelden i Trondheim på dagtid dessverre.
Bare for å bekrefte de mange allerede har sagt; ønsker du en gjærtype for å kopiere banansmaken er det nok best/ enklest å benytte Dahlsgjær, som du får i slurryform på bryggeriet til den symbolske sum på kr 10,- pr liter (om de da fortsatt tar betaling). Pengene kommer velferdslaget, og dermed de ansatte på bryggeriet, til gode. Pr i dag gjærer vi Dahls Pils på 16 grader i stående tank (økt gradvis fra 12 grader for noen år tilbake, mot 7 grader for mange år tilbake). Julevariantene, som vi gjærer på liggende tank, gjæres fortsatt ved 12 grader. Det samme gjelder alle våre "ikke- Dahls"- varianter, uansett tanktype.