Hei!
Etter å ha blitt glutenintolerant har jeg sluttet å brygge øl for eget forbruk, og gått over til vin. Satte med hell en nydelig rognebærvin i fjor, med to bæreposer rognebær og en ~8 epler, champagnegjær og svensk vingjær.
I år hadde jeg tilgang på en av de største solbæråkrene (!) i Troms, og fikk satt en nydelig rød solbær/ripsvin. Rips egner seg som kjent godt til vin. På svensk heter de svarta og röda vinbär.
Nå er dunken snart ferdig med gjæring,neste steg blir å drepe gjæren og få ut co2.
Jeg har en del rødvin stående klart til jul, og så kom jeg på en artikkel jeg leste for noen år siden, der en gjeng fra vinmonopolet skrev om å helle rødvin over eiketerninger et døgn eller to, for å gjøre smaken mer fyldig. Selv jobber jeg som båtbygger og har god tilgang på eik.
Er det noen som kjenner til dette? Jeg lurer også på hvordan det blir å tilsette eik i ripsvinen. og i ølet jeg avogtil brygger? Er eiketerninger en høydare eller bare enda en mulighet for ting til å gå galt?
Etter å ha blitt glutenintolerant har jeg sluttet å brygge øl for eget forbruk, og gått over til vin. Satte med hell en nydelig rognebærvin i fjor, med to bæreposer rognebær og en ~8 epler, champagnegjær og svensk vingjær.
I år hadde jeg tilgang på en av de største solbæråkrene (!) i Troms, og fikk satt en nydelig rød solbær/ripsvin. Rips egner seg som kjent godt til vin. På svensk heter de svarta og röda vinbär.
Nå er dunken snart ferdig med gjæring,neste steg blir å drepe gjæren og få ut co2.
Jeg har en del rødvin stående klart til jul, og så kom jeg på en artikkel jeg leste for noen år siden, der en gjeng fra vinmonopolet skrev om å helle rødvin over eiketerninger et døgn eller to, for å gjøre smaken mer fyldig. Selv jobber jeg som båtbygger og har god tilgang på eik.
Er det noen som kjenner til dette? Jeg lurer også på hvordan det blir å tilsette eik i ripsvinen. og i ølet jeg avogtil brygger? Er eiketerninger en høydare eller bare enda en mulighet for ting til å gå galt?