Hei! Jeg er en rykende fersk brygger.
I går smakte jeg på mitt første brygg, ekstraktbrygg.Brygget på Muntons Amber maltekstrakt, Fuggles humle og Nottingham tørrgjær. Fikk litt nedtur etter å ha hatt store forventninger etter prøvesmaking før tapping på flasker.
Brygget har stått 14 dager på flaske i romtemperatur og utviklet kullsyre, fin farge, klarhet og skum, men smaken...Smakte nærmest som litt bittert Tomtebrygg, en lett eim av gjær, men antakelig alkoholsterkt. Kjentes slik ut.
Til dere som har erfaring: Er det håp om at det kan utvikles mer/bedre smak ved lagring i kjøligere omgivelser? Eventuelt hvor lenge bør det stå?
Hvordan måler man alkoholinnholdet i øl?
I går smakte jeg på mitt første brygg, ekstraktbrygg.Brygget på Muntons Amber maltekstrakt, Fuggles humle og Nottingham tørrgjær. Fikk litt nedtur etter å ha hatt store forventninger etter prøvesmaking før tapping på flasker.
Brygget har stått 14 dager på flaske i romtemperatur og utviklet kullsyre, fin farge, klarhet og skum, men smaken...Smakte nærmest som litt bittert Tomtebrygg, en lett eim av gjær, men antakelig alkoholsterkt. Kjentes slik ut.
Til dere som har erfaring: Er det håp om at det kan utvikles mer/bedre smak ved lagring i kjøligere omgivelser? Eventuelt hvor lenge bør det stå?
Hvordan måler man alkoholinnholdet i øl?