Hei,
Jeg har vekket til live en gammel gjær (belgian abbey ale) som hadde "best befor 16 mai 2006", dette er en whitelabs gjær med 35 ml slurry slik:
http://www.whitelabs.com/beer/homebrew.html
Gjæren er produsert 4 mnd før "best before", og den har ligget kaldt hele tiden.
På onsdag lagde jeg to startere på 8 dl hver og delte gjærkulturen i 2, og først etter 36 timer startet de å gjære. Dette synes jeg er lenge, men har lyst til å brygge med disse starterne.. Skal lage 40 liter Tripple.
Noen synspunkter?
Richard
Jeg har vekket til live en gammel gjær (belgian abbey ale) som hadde "best befor 16 mai 2006", dette er en whitelabs gjær med 35 ml slurry slik:
http://www.whitelabs.com/beer/homebrew.html
Gjæren er produsert 4 mnd før "best before", og den har ligget kaldt hele tiden.
På onsdag lagde jeg to startere på 8 dl hver og delte gjærkulturen i 2, og først etter 36 timer startet de å gjære. Dette synes jeg er lenge, men har lyst til å brygge med disse starterne.. Skal lage 40 liter Tripple.
Noen synspunkter?
Richard