En liten studie i gjæringsforløp

Tenkte dere kunne få være med på et gjæringsforløp hvor temperatur i karet vises mot en referansetemperatur i vann ved siden av karet.

Øllet er en standard IPA, OG 1.064, 1,6pk US-05, 24l. Øllet ble pitchet på 15.5gr i går og har nå stått litt over ett døgn. Det som var første overraskelsen var utvikling av såpass mye varme mens selledeling pågår, altså før synlig gjæring. Grafen viser historikk 24t tilbake, men alt logges til MySQL. Som dere ser er de fremdeles på vei fra hverandre. STC står nå på 15.7gr med ± 0.3gr

http://80.86.211.147/
Mener temp. forskjell viser ganske godt gjæringsforløp. Kommenter gjerne.
 
Merkelig støy du har det med 1 times intervaller, hva kommer det av? Hadde det kun vært i omgvelsene så hadde jeg satt penga på termostatstyrt varmeovn i rommet. Men jeg nekter å tro at denne ville gitt så skarpe endringer i gjæringskaret.
 
Kva bruker du til å logge infoen? Hadde vore greit å hatt ein temperaturkontroll som loggfører faktiske temperaturar også.
 
Det er 0.3*C svingninger pr time du ser på grafen. 0.3*C altså. Ingenting unormalt i det. Reell overflatetemperatur endringer på gjæringsbøtta det. At omgivelse ikke er like skarp skyldes at den ligger i vann og ikke måler overflatetemperatur. :)
Loggeren er en Raspberry Pi oppsatt som LAMP server basert på info bla herifra
http://iada.nl/en/blog/article/temperature-monitoring-raspberry-pi
Det er frostvakt på 200w som jobber nå. Kalt om dagen.

--
 
Tilbake
Topp