Ettergjæring av wit

Hei, jeg har planer om å flaske det første brygget mitt nå på søndag, og jeg lurer på hvilke erfaringer folk har med bruk av hhv. sukker- og malt-lake til slik.

Brygget skulle i utgangspunktet være en ekstrakt-wit, men da jeg var på Vin og Bar hadde de ikke den gjæren jeg hadde tenkt meg, og jeg fikk med meg en 3068 Weihenstephan Wheat. Kanskje det er en witweiss jeg holder på med, jeg brukte en del krydder som nok ikke hadde blitt godtatt i Tyskland. Uansett sammensetningen synes jeg dette er fryktelig morsomt, og jeg har plukket med meg en masse fine erfaringer til neste brygg(som blir en belgisk pale ale).

Hva blir mest typeriktig av farin og spraymalt? Hva blir forskjellen? Jeg har tenkt å lage noen av hver, slik at jeg kan finne forskjellen selv, men det hadde vært interessant å høre om noen har erfaring med dette.
 
Tilbake
Topp