ja, ettergjæring er når øllet er flasket/fatet for å utvikle co2 og karbonere øllet.
sekundærgjæring derimot, er noe noen benytter etter omstikkfing fra primærgjæring til nytt gjæringskar, fordi de mener øllet ikke skal stå med gamle/døde gjærceller for lenge da de mener dette kan ha en uheldig innvirking på øllet.
Flesteparten, meg inkludert bryr seg ikke om dette, personlig tror jeg det gjør mer ugang enn nytte....
det er sant at det er veldig lite...6 gram gir OG 1002. det har du sannsynligvis i feilavlesning også, men er du opptatt av det,
så er jo dette en feilmargin du kan kalkulere, og dermed får du et mere nøyaktig resultat ved å ta det med i beregningen.
Selv bruker jeg kun refraktometer, og tror nok det er mere unøyaktig. alkoholinnholdet spiller ikke så stor rolle for meg heller.
men tar med dette fordi det tross alt gir nøyaktigere resultat... hvis ikke feilavlesningen går samme retningen da
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.