Ettergjæring

Yngve J skrev:
Hva menes egentlig med ettergjæring? Er det kun utvikling av karbonsyre?
ja, ettergjæring er når øllet er flasket/fatet for å utvikle co2 og karbonere øllet.
sekundærgjæring derimot, er noe noen benytter etter omstikkfing fra primærgjæring til nytt gjæringskar, fordi de mener øllet ikke skal stå med gamle/døde gjærceller for lenge da de mener dette kan ha en uheldig innvirking på øllet.
Flesteparten, meg inkludert bryr seg ikke om dette, personlig tror jeg det gjør mer ugang enn nytte....
 
Ja. 17 gram sukker pr liter vann gir 1% alkohol.
Ved ettergjæring bruker vi normalt ca 6 gram som da vill gi ca 0,3 % alkohol.
 
magne1972 skrev:
Ja. 17 gram sukker pr liter vann gir 1% alkohol.
Ved ettergjæring bruker vi normalt ca 6 gram som da vill gi ca 0,3 % alkohol.

Har egentlig ikke tenk på at det blir mer alkohol ved flaskekarbonering.. må jeg begynne å ta med i sluttresultatet når folk spør.
 
JensWiken skrev:
magne1972 skrev:
Ja. 17 gram sukker pr liter vann gir 1% alkohol.
Ved ettergjæring bruker vi normalt ca 6 gram som da vill gi ca 0,3 % alkohol.

Har egentlig ikke tenk på at det blir mer alkohol ved flaskekarbonering.. må jeg begynne å ta med i sluttresultatet når folk spør.

Det er forsvinnande lite, du har større feilmargin på avlesing av hydrometeret tippar eg.
 
det er sant at det er veldig lite...6 gram gir OG 1002. det har du sannsynligvis i feilavlesning også, men er du opptatt av det,
så er jo dette en feilmargin du kan kalkulere, og dermed får du et mere nøyaktig resultat ved å ta det med i beregningen.
Selv bruker jeg kun refraktometer, og tror nok det er mere unøyaktig. alkoholinnholdet spiller ikke så stor rolle for meg heller.
men tar med dette fordi det tross alt gir nøyaktigere resultat... hvis ikke feilavlesningen går samme retningen da :)
 
Tilbake
Topp