Jeg er kjent med at humlesmaken og duften svinner hen over tid og at humledrevet øl sånn sett er en ferskvare.
Men hvor lenge er det naturlig at en hjemmebrygget IPA holder på smak/duft?
Grunnen til at jeg spør er at jeg brygget en IPA i romjulen. Denne ble flasket medio januar. Drakk en flaske i helgen og synes mye smak og duft hadde fadet allerede! Noe jeg kan gjøre for å holde bedre på humlen? Denne ble også tørrhumlet med solid mengde Amarillo og Centennial...
Jeg følger jo litt med på prod.dato når jeg kjøper poløl og det er jo vanskelig å få ta i yngre øl enn 3-4 mnd gamle...
Men hvor lenge er det naturlig at en hjemmebrygget IPA holder på smak/duft?
Grunnen til at jeg spør er at jeg brygget en IPA i romjulen. Denne ble flasket medio januar. Drakk en flaske i helgen og synes mye smak og duft hadde fadet allerede! Noe jeg kan gjøre for å holde bedre på humlen? Denne ble også tørrhumlet med solid mengde Amarillo og Centennial...
Jeg følger jo litt med på prod.dato når jeg kjøper poløl og det er jo vanskelig å få ta i yngre øl enn 3-4 mnd gamle...