Eg fyller 45 i mars og tenker å sette et brygg, ale eller lager, som skal serveres på festen. Vil gjerne ha tips til oppskrift som garanterer en god fest 
Gjennomgangstemaet i bryggeprosessen må være 45, relativt gjennomført.
Her er en enkel lager eg tenkte ut i farten mens eg laget innlegget.
4500 gr pilsnermalt
45 min mesk pluss 45min skylling ( i praksis blir nok dette 60min mesk 66gr og 30 min på 78 grader siden det tar tid å øke temp)
Koking 90min, men med ilegg på halveis blir det 2x45 min
45gram saaz 90 min
45gram saaz 45min
45gram saaz 0 min
OG 1045 og target FG 1011. Målet bør altså være 4,5%
Gjæring og lagring tilsammen 45 dager før festen. Altså bryggedag 9.feb. Drikkedag 24.mars
Eller en pale ale?
Eller en stout? Nei, det går vel ikkje heilt inn hos gjestene tenker eg.
Hveteøl liker ikkje eg så det utgår.
Har du et forslag?
Gjennomgangstemaet i bryggeprosessen må være 45, relativt gjennomført.
Her er en enkel lager eg tenkte ut i farten mens eg laget innlegget.
4500 gr pilsnermalt
45 min mesk pluss 45min skylling ( i praksis blir nok dette 60min mesk 66gr og 30 min på 78 grader siden det tar tid å øke temp)
Koking 90min, men med ilegg på halveis blir det 2x45 min
45gram saaz 90 min
45gram saaz 45min
45gram saaz 0 min
OG 1045 og target FG 1011. Målet bør altså være 4,5%
Gjæring og lagring tilsammen 45 dager før festen. Altså bryggedag 9.feb. Drikkedag 24.mars
Eller en pale ale?
Eller en stout? Nei, det går vel ikkje heilt inn hos gjestene tenker eg.
Hveteøl liker ikkje eg så det utgår.
Har du et forslag?