Per Jarle
Norbrygg-medlem
Jeg har det omvendte oksyngen problem av det som mange andre sliter med ...
Jeg har prøvd meg frem med et pilsprosjekt, OG ble vel høy kanskje, 1067. Det ble brukt bare gjærbare malter (pils og munchener). Det ble tilsatt destillert luft ala Petit-Agenturs oksygenutstyr. Ølet gjæret ned til 1020 og stoppet opp der. tilsatte mere oksygen samt ristet gjæringsfatet i håp om at dette gjorde susen. Dette ble ikke noe suksess, og smaken ble heller utvannet med lite bitterhet igjen. Jeg har omtappet og satt ølet på Cornelius fat nå. Vil C02 tilsetningen fortrenge O2 ? eller bør ølet bare kasseres og registreres under 'bryggetabber/nybegynnerfeil'?
mvh
Per Jarle
Jeg har prøvd meg frem med et pilsprosjekt, OG ble vel høy kanskje, 1067. Det ble brukt bare gjærbare malter (pils og munchener). Det ble tilsatt destillert luft ala Petit-Agenturs oksygenutstyr. Ølet gjæret ned til 1020 og stoppet opp der. tilsatte mere oksygen samt ristet gjæringsfatet i håp om at dette gjorde susen. Dette ble ikke noe suksess, og smaken ble heller utvannet med lite bitterhet igjen. Jeg har omtappet og satt ølet på Cornelius fat nå. Vil C02 tilsetningen fortrenge O2 ? eller bør ølet bare kasseres og registreres under 'bryggetabber/nybegynnerfeil'?
mvh
Per Jarle