Hei! Vi flasket en batch med juleøl på mandag. God Jul fra Nøgne Ø, det gikk litt feil under meskingen, så den ble mesket på ca 64 grader. OG var 1.070 da vi heller ville ha litt større mengde enn planlagt. Det ble pitchet en stor gjærstarter rett fra magnetrøreren. Alt virket å gå knirkefritt i hele prosessen. På søndag hadde ølet gjæret i to uker, og SG da var 1.017. Uten å ta ny kontroll så ble den flasket på mandag. I dag etter ca tre døgn har den ene growlern sprukket, og alle flaskene er overkarbonert. Det lukter fortsatt veldig godt av ølet, og vi mistenker ikke at det har skjedd noe feil under meskingen. Siden den ble mesket på så lav temp, og i tillegg fikk en heftig gjærstarter, så lurer jeg på om den kan være flasket for tidlig? Mistenker ikke infeksjon egentlig, vi er sykelig nøye på renholdet....men man vet jo aldri.