Fortsatt stivelse i mesk etter 110 minutter

AndyHagen

Norbrygg-medlem
Hei,
Brygger i dette øyeblikk en Kölsch, 27L batch på 4,5kg pilsner, 0,7kg Vienna og 0,3L hvete.
Mesk på 64-65 i 75 minutter, 14,4L meskevann.
Ser fortsatt stivelse nå etter 110 min, og begynner å bli rimelig svett.
Har god kontinuerlig resirk med pumpe, og tror ikke temp er avvikende. Isåfall ikke mer enn en grad lavere.

Eneste avviket jeg kan se å ha gjort, er overdosering med 5,2 pH-stab. Dvs, 12g i 14,4L meskevann.

Noen som har litt nødhjelp her?

Mvh,
Anders
 
Hei dere,
Brygget er ferdig, og jeg havnet spot on der jeg skulle være - riktignok med beskjedne 66% effektivitet.

Ja, jod-test.
Ja, dette var nok en falsk positiv. Og med litt søking fant jeg til slutt det som blir påpekt her, skallrester gir nettopp dette.
Jeg tok prøven fra overrislingen, og dette har vært filtert gjennom bag (BIAB). Jeg merket at det var noe spooky på gang da jeg plutselig fikk sterkere utslag når jeg tok en prøve kort tid etter røring.
For fremtiden får jeg nok enten vente til lenge etter røring, eller kjøre det gjennom et kaffefilter. Eller bare droppe det, nå som jeg egentlig er ganske trygg på at jeg får dette til.

Takk for innspill!

Anders
 
Tilbake
Topp