Fra hage til kjele

Staro

Norbrygg-medlem
Jeg har tilgang på humle i hagen til en bekjent, men aner ikke hvilken type det er. Det er ikke så farlig for oss, for vi ønsker å brygge på den for moroskyld uansett :)

Men vi aner ingenting om prosessen fra og med høsting til koking. Skal det tørkes? i så fall hvordan? skal det fryses? skal det knuses? skal det behandles?

Så forøvrig en fin artikkel som ble linket til av TTL i en annen tråd med oversikt over humletyper:
http://www.bioforsk.no/ikbViewer/Content/89812/GKe_vol8_108_Humledyrking.pdf

Så det kan jo hende vi gjør en innsats for å finne ut hva slags humle det er.

Men spørsmålet gjalt altså hva man gjør med humlen fra høsting til kok?
og finnes det en måte å beregne alfasyren? så man har nogen lunde peiling på hva man kan forvente.
 
Du må nok sende humlen til lab for å få en beregning av alfasyren.

Du kan google wet-hopping, høres ut som det er noe for dere.
 
Jeg høstet en humle plante i fjord. Jeg lagde en tørke av en komode som jeg byttet ut skuffebunnene med netting og har en vifte som blåser luft fra toppen. Dette fungerte bra og humlen ble tørr og fin. Den her blitt vakumpakket å ligger i fryseren enda da den ikke har blitt prioritert.
Når det gjelder alfasyre kan du lage en te på en kjent humle med blomster og sammenlingne med den du har for å få en anelse om hvor den ligger.
Humle konglene skal være papiraktig når de er klare til høsting.
 
Tilbake
Topp