Staro
Norbrygg-medlem
Jeg har tilgang på humle i hagen til en bekjent, men aner ikke hvilken type det er. Det er ikke så farlig for oss, for vi ønsker å brygge på den for moroskyld uansett
Men vi aner ingenting om prosessen fra og med høsting til koking. Skal det tørkes? i så fall hvordan? skal det fryses? skal det knuses? skal det behandles?
Så forøvrig en fin artikkel som ble linket til av TTL i en annen tråd med oversikt over humletyper:
http://www.bioforsk.no/ikbViewer/Content/89812/GKe_vol8_108_Humledyrking.pdf
Så det kan jo hende vi gjør en innsats for å finne ut hva slags humle det er.
Men spørsmålet gjalt altså hva man gjør med humlen fra høsting til kok?
og finnes det en måte å beregne alfasyren? så man har nogen lunde peiling på hva man kan forvente.
Men vi aner ingenting om prosessen fra og med høsting til koking. Skal det tørkes? i så fall hvordan? skal det fryses? skal det knuses? skal det behandles?
Så forøvrig en fin artikkel som ble linket til av TTL i en annen tråd med oversikt over humletyper:
http://www.bioforsk.no/ikbViewer/Content/89812/GKe_vol8_108_Humledyrking.pdf
Så det kan jo hende vi gjør en innsats for å finne ut hva slags humle det er.
Men spørsmålet gjalt altså hva man gjør med humlen fra høsting til kok?
og finnes det en måte å beregne alfasyren? så man har nogen lunde peiling på hva man kan forvente.