Gammel bryggerihumle

Jeg har voksende i hagen humle som stammer fra en gård på Sem som i sin tid leverte til Tønsberg Bryggeri. Det er vel førti år siden den har vært brukt til ølbrygging, men nå har jeg lyst til å prøve den i et hjemmebrygg. Spørsmålet er om det noen kjenner til en måte å finne ut omtrentlig alfasyrenivå på humlen uten avansert utstyr, og om det er å forvente at en humle holder samme kvalitet etter så lenge som viltvoksende. Den lukter iallfall friskt og fint og ikke det minste løkaktig, minner ikke så lite om engelsk humle, kanskje i retning Goldings.

Enhver erfaring med bruk av fersk humle som råvare tas også imot med takk, jeg har aldri brukt annet enn pellets og er litt rådvill, skal innrømmes. Jeg antar man må bruke minst tre ganger så mye frisk som tørket, som med krydder for øvrig.
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp