Gjæringstid på Hveteøl

Hei.

Trenger litt assistanse med et Hveteøl.

22.03 brygget vi et hveteøl (24,5 liter / OG 48) og brukte en Safbrew WB-06. Når jeg kom tilbake fra påsketur merket jeg at gjæringen var stoppet og jeg målte 21 med refraktometeret.

Ølet har gjæret ved ca 17 *c som resten av byggene, men gjærigstiden ble noe kortere her enn de 3 siste bryggene.

Er ølet klar for flasking eller må vi foreta noe drastisk her.





Sent from my iPad using Tapatalk HD
 
Hva menes med korrigert verdi? Når jeg leser refraktometeret er streken ett sted mellom 20 og 22...


Sent from my iPad using Tapatalk HD
 
Hvis du måler med refractometer etter gjæring vil det vise feil. Du må da bruke et skjema eller en kalkulator til å korrigere målingen.
 
Hvor finner jeg et slikt skjema? Eller vil det være like greit og mer nøyaktig å måle FG med en Ochlevekt...


Sent from my iPad using Tapatalk HD
 
Bruk en Ochlevekt hvis du har! Refratometeret viser feil etter at gjeringa har startet.
Alkoholen virker inn paa lysbrytningen i refraktometeret, men dette kan korrigeres for.
Ikka tatt meg bryet selv, bruker Ochlevekt.
 
Finnes apps for å regne om, og det finnes regneark for slikt. Søk f.eks. på "refractometer" i  App Store, så dukker det nok opp.
 
Tilbake
Topp