torgeir.nes
Norbrygg-medlem
Jeg skal brygge to batcher neste bryggedag.
Men jeg har bare en magnetrører.
Planen er å brygge en Porter med ganske mye sjokoladesmak, og noe som vel blir en pale ale, med stort sett Maris Otter Pale Malt og masse amerikansk aromahumle.
Tenker jeg rett når jeg tror det blir best å finne en gjærtype som kan egne seg til begge typer øl, og så heller steppe opp starteren to ganger?
Eller vil det være bedre å kjøpe to gjærtyper og lage to startere med noen dagers mellomrom, som jeg så dekanterer og oppbevarer i kjøleskap.
Ut ifra White Labs sine sider, så høres jo WLP005 ut som noe som er nøytralt nok til at det vil virke i en Pale Ale med mye humle samtidig som den gir nok restsødme til Porteren.
Det jeg ikke vet er om gjæren er viktig for å få den "fløte" teksturen som jeg husker fra den ølen jeg prøver å etterligne (https://www.meantimebrewing.com/our-beers/beer/chocolate-porter/)
Men jeg har bare en magnetrører.
Planen er å brygge en Porter med ganske mye sjokoladesmak, og noe som vel blir en pale ale, med stort sett Maris Otter Pale Malt og masse amerikansk aromahumle.
Tenker jeg rett når jeg tror det blir best å finne en gjærtype som kan egne seg til begge typer øl, og så heller steppe opp starteren to ganger?
Eller vil det være bedre å kjøpe to gjærtyper og lage to startere med noen dagers mellomrom, som jeg så dekanterer og oppbevarer i kjøleskap.
Ut ifra White Labs sine sider, så høres jo WLP005 ut som noe som er nøytralt nok til at det vil virke i en Pale Ale med mye humle samtidig som den gir nok restsødme til Porteren.
Det jeg ikke vet er om gjæren er viktig for å få den "fløte" teksturen som jeg husker fra den ølen jeg prøver å etterligne (https://www.meantimebrewing.com/our-beers/beer/chocolate-porter/)