Pale ale fwk under trykk

Haakon_jacobsen

Norbrygg-medlem
Skal gjære en pale ale under trykk og skal tilsette ekstra humle for å få noe som ligner på en neipa. Følger med 50g el dorado som etter oppskrift skal i 3 dager før tapping. Har tenkt å ha i 200 g ekstra sabro. Gjæren er verdant ipa. Hvilket trykk skal jeg bruke? Hvilken temperatur? Når bør humlen tilsettes?
 
Skal gjære en pale ale under trykk og skal tilsette ekstra humle for å få noe som ligner på en neipa. Følger med 50g el dorado som etter oppskrift skal i 3 dager før tapping. Har tenkt å ha i 200 g ekstra sabro. Gjæren er verdant ipa. Hvilket trykk skal jeg bruke? Hvilken temperatur? Når bør humlen tilsettes?

1 atm., 19 C, 3 dager før tapping

Det er et eksempel. Er ikke no fasit svar på det her, noen vil kanskje mene no annet
Hvis du skal brygge noe NEIPA type kanskje humle med Sabro under krausen
Jeg vet ikke hvorfor men får ofte bedre humlearoma ved å tørrhumle i flere omganger
 
Tilbake
Topp