Mortenpip
Norbrygg-medlem
Brygget endel batcher lager nå og tror værtfall jeg har kontrol. Men har noen spm ang gjæringen og hvorfor det sies at det er det som er riktig.først ren O2 etter boka.
Pitcher nok frisk gjær på 8'c, freeraise til 10'c, lar den stå der til den har ca 6-8 poeng igjen til FG, øker temp med en grad i døgnet til maks 14'c, (for å sikre utgjæring)står her til FG og senker igjen med en grad morgen og kveld ned til 0,5'c og flasker/fater.
I første omgang: Hvorfor gradvis ned til cc?
Skal man det på ale og?
Er dette en god oppskrift for lager gjæring??
Pitcher nok frisk gjær på 8'c, freeraise til 10'c, lar den stå der til den har ca 6-8 poeng igjen til FG, øker temp med en grad i døgnet til maks 14'c, (for å sikre utgjæring)står her til FG og senker igjen med en grad morgen og kveld ned til 0,5'c og flasker/fater.
I første omgang: Hvorfor gradvis ned til cc?
Skal man det på ale og?
Er dette en god oppskrift for lager gjæring??