Gjæringskar som frøs

Miguel

Norbrygg-medlem
Da klarte jeg å vri bryteren på kjøleskapet feil vei slik at temperaturen var -2 grader da jeg sjekket ståa.

Det kan ikke ha vært minusgrader veldig lenge, for det er ikke lenge siden jeg skrudde på kjøleskapet, målet var å senke temperaturen før flasking.

Men, hvordan tror dere det står til med gjæren nå? Vil det bli noe futt i karboneringen når jeg tapper på flasker?
 
Jeg tror jeg hadde tilsatt ekstra gjær.

Har du smakt på ølet? Det er vel en viss fare for autolyse når gjæren fryses?
 
gustavf skrev:
Jeg tror jeg hadde tilsatt ekstra gjær.

Har du smakt på ølet? Det er vel en viss fare for autolyse når gjæren fryses?

Jeg har ikke smakt på det nei, bør kanskje gjøre det. Men, jeg er usikker på hvis det var minusgrader i selve ølet. Nedkjølingen gikk ganske fort. Termometeret lå oppå gjæringsspannet.
 
Tilbake
Topp