Jeg har skjønt at gjæringstemp er noe av det mest essensielle innen brygging.
Men hva gjør de forskjellige temperaturene smaksmessig?
Si man skal brygge en ale.
Gæren man bruker er anbefalt innen 17-22 grader.
Hva er forskjellen på smak på de forskjellige temperaturene?
Er det merkbar forskjell på å gjære på 18 kontra 19 grader?
Og hvor mye kan tempen svinge før det blir bismaker i ølet?
Om tips and tricks har jeg skjønt at det er lurt og heve tempen på et tidspunkt(var det å forhindre diacetyl?).
Men burde man senke den etterpå?
Og når burde man høyne tempen og hvor mye?
Så hvis man tar for seg 14 dager til gjæring.
Når skal man opp og ned og frem og tilbake?
Jeg skjønner at det ikke på noen måte er et fasitsvar her.
Men lurer veldig på hvordan de forskjellige teknikkene påvirker smak.
Håper noen har noen innspill
Godt nyttår!
Klypa
Men hva gjør de forskjellige temperaturene smaksmessig?
Si man skal brygge en ale.
Gæren man bruker er anbefalt innen 17-22 grader.
Hva er forskjellen på smak på de forskjellige temperaturene?
Er det merkbar forskjell på å gjære på 18 kontra 19 grader?
Og hvor mye kan tempen svinge før det blir bismaker i ølet?
Om tips and tricks har jeg skjønt at det er lurt og heve tempen på et tidspunkt(var det å forhindre diacetyl?).
Men burde man senke den etterpå?
Og når burde man høyne tempen og hvor mye?
Så hvis man tar for seg 14 dager til gjæring.
Når skal man opp og ned og frem og tilbake?
Jeg skjønner at det ikke på noen måte er et fasitsvar her.
Men lurer veldig på hvordan de forskjellige teknikkene påvirker smak.
Håper noen har noen innspill
Godt nyttår!
Klypa