God smak på vørter før humling

katla

 
Er igang med brygg nr 2 frå min vesle bibel: "moderne hjemmebrygging" - Black Hole Stout.  Mesking er unnagjort og no skyller eg den.  Vørteren smakar mistenkjeleg godt - som tjukk vørterøl. 

Brygg nr 1 (Belgisk Witbier) har putra i ei veke og er vel snart klar for omtapping. 

Har eg 0, 1  eller 2 forskjellige øl til jul her mon tru?    Nokon som har erfaring med desse typane og når dei vanlegvis er drikkbare? gjæring skjer på 20 grader (om eg ikkje har fått forkjølelse i dei då).
 
witen bør i alle fall bli ferdig. kanskje stouten også.
kommer litt ann på hva slags stout det er.
lykke til.
 
Witen rekker det nok før jul ja men stout tror jeg er bittelitt for fersk til jul. Jeg bruker å la den stå i gjæringsbøtta i minst 3 uker og lagrer den, enten på flaske eller fat i minst 1 måned, helst 2-3. Men, den kan fortsatt smacke godt før den tid ;)
 
Tilbake
Topp