Gravity tapping

Hei!

Jeg tappet akkurat 19L over fra gjæringsdunken til flasker og tilsatte 7 g/l sukker, totalt 130g. (tappet via en ny gjæringsdunk med sukkerlake)

Men jeg  glemte å sjekke FG før jeg tilsatte sukker og målte dermed FG med tilsatt sukker til FG 1020.

Spørsmålet mitt er ganske enkelt, har jeg tappet på flaske for tidlig?


Ekstra info:

IPA, kit fra bryggeland, OG 1050 (skulle vært 1059). 2 pakker tørrgjær, gjæret i romtemp på 22C i 2 uker.
 
Etter to uker så er det nok ferdig gjæret. Ellers kan det være lurt å måle SG over noen dager for å sjekke for være sikker på at den er utgjæret.

Ang SGen din nå så kan du vel kanskje trekke av 3-4 pga sukkeret, så SG før du primet var denne 1.016-17? (litt tatt fra lufta dette da jeg ikke er inni allverdens formler) Men iflg en post fra Gahr så gir 6 gr/l en økning i OG på 2. så er vel i ikke lå langt unna.

Blir nok bra detta, ikke så mye å gjøre nå enn å vente å se uansett :)
 
Takk for svar. Hvordan sjekker jeg om den er utgjæret da? Måler gravity flere ganger og ser om det er stabilt, eller sjekker jeg mot en ref. Verdi?
 
Tilbake
Topp