Er det bare meg, eller er det også andre som er blitt en smule skuffet over Haandbryggeriets juleøller?
I dag har jeg prøvd både Nissefar og Nissemor, i tillegg til mitt eget julebrygg ... derfor muligens noen skrivefeil ;D
Nissefar var ikke helt gal, minnet litt om Nøgne Øs utmerkede, men neppe særlig typeriktige, IPA (batch 371). Antakelig delvis den samme humletypen. Nissefar var altså absolutt drikkelig, men heller ikke mer. Absolutt ikke verd pengene etter min mening.
Nissemor var temmelig vulgær: smaksrik, men platt, og etterhvert direkte kvalmende. Et halvt glass var mer enn nok. Resten av flasken ble faktisk stående, så om noen vil ha den, værsågod! Sjokoladeskvip, spør du meg.
Å brygge godt øl er ikke bare å dynge på med spesialmalt og humle, tilsette gjær, og tro at det blir godt. Det handler om balanse. Dette burde HB greie bedre.
Etter min mening er disse øllene, særlig Nissemor, temmelig ute av balanse. Jeg kan i allefall ikke anbefale noen av dem.
Derimot synes jeg årets CB, Dahls og Ringnes (helt uventet!) var OK til å være industriøl. Aass var derimot litt tynn og Hansa kanskje litt mye "buljong", men for øvrig slett ikke verst. Ringnes julebokk litt for mye alkoholpreg, men den vil sikkert komme seg og bli bra ved lagring. Alle unntatt Aass får "godkjent" fra meg.
Årets vinner her i heimen var faktisk Aass spesial-juleøl på 9%. Noe av det bedre jeg har smakt.
Mitt eget brygg, delvis av ekstrakt (+mini-mesk), og med en god del tørrhumle, var også meget godt - heldigvis!
Men altså, tilbake til Haandbryggeriet: Er det bare meg, eller ...?
Hadde vært fint med innspill fra andre som har smakt disse.
I dag har jeg prøvd både Nissefar og Nissemor, i tillegg til mitt eget julebrygg ... derfor muligens noen skrivefeil ;D
Nissefar var ikke helt gal, minnet litt om Nøgne Øs utmerkede, men neppe særlig typeriktige, IPA (batch 371). Antakelig delvis den samme humletypen. Nissefar var altså absolutt drikkelig, men heller ikke mer. Absolutt ikke verd pengene etter min mening.
Nissemor var temmelig vulgær: smaksrik, men platt, og etterhvert direkte kvalmende. Et halvt glass var mer enn nok. Resten av flasken ble faktisk stående, så om noen vil ha den, værsågod! Sjokoladeskvip, spør du meg.
Å brygge godt øl er ikke bare å dynge på med spesialmalt og humle, tilsette gjær, og tro at det blir godt. Det handler om balanse. Dette burde HB greie bedre.
Etter min mening er disse øllene, særlig Nissemor, temmelig ute av balanse. Jeg kan i allefall ikke anbefale noen av dem.
Derimot synes jeg årets CB, Dahls og Ringnes (helt uventet!) var OK til å være industriøl. Aass var derimot litt tynn og Hansa kanskje litt mye "buljong", men for øvrig slett ikke verst. Ringnes julebokk litt for mye alkoholpreg, men den vil sikkert komme seg og bli bra ved lagring. Alle unntatt Aass får "godkjent" fra meg.
Årets vinner her i heimen var faktisk Aass spesial-juleøl på 9%. Noe av det bedre jeg har smakt.
Mitt eget brygg, delvis av ekstrakt (+mini-mesk), og med en god del tørrhumle, var også meget godt - heldigvis!
Men altså, tilbake til Haandbryggeriet: Er det bare meg, eller ...?
Hadde vært fint med innspill fra andre som har smakt disse.