Har fulgt en oppskrift på ekstraktbrygging med godt resultat.

:laugh: Godt fornøyd med med mitt andre ølbrygg .

Skriver fordi jeg har fulgt oppskriften fra"Moderne hjemmebrygging" mer el. mindre.  D.v.s.  jeg brukte maltekstrakt istedet for farin, hvitt sukker.(kr. 90 for 900g).  Også tok jeg  i brunt sukker ca 200g for å lage mer kullsyre til slutt.
Jeg kjøpte en Coopers ekstrakt i Sverige type Lager.Kr. 85.  Synes det smaker friskt og fyldig etter en måned i kald bod ,mørk , kjellertemperatur. Får skryt fra to venner som har smakt !  -mulig de bare smisker med meg !

- Det som var vrient i oppskriften for meg var nedkjøling av vørteren før gjærtilsetning med bruk av is i en bøtte under kjelen med ti liter.  Her brukte jeg ikke isen og nedkjøling til 27`Celsius tok lengre tid enn en time.
Oppsummering : det ble ferdig 22 liter øl i pilsstyrke med  "FG" = 0.15  og OG = 0.50 .  hilsen petter
 
Tilbake
Topp