Hei,
Driver og vurderer hvordan jeg skal modne neste års juleøl som nå har blitt satt.
Vurderer å karbonere det med co2 på fat, for så og bruke mottrykksfyller etter karbonering og over på flasker for så og lagre det der til neste jul. Vil ølet holde seg eller blir holdbarheten for begrenset ved å gjøre det på denne måten?
valgene jeg har er jo:
1. Karbonere naturlig på flasker å la stå til neste år (Hadde kanskje vært like grei, grunnen til at jeg kvier meg for dette er fordi jeg har hatt et par batcher med litt ujevn karbonering)
2. Karbonere naturlig på fat, la det stå på fatet til neste år og mottrykksfylle det over på flasker når det nærmer seg jul (men har ikke så mange fat, så hadde ønsket å det tilbake i sirkulering litt før neste jul)
3. Gjøre som det jeg begynte posten med, karbonere på fat nå med engang og fylle de rett over på flasker når ferdig.
Hva tror dere lønner seg? eller er det ett fett og alle valgene vil fungere like bra? Er forøvirg en dobbel bokk.
Driver og vurderer hvordan jeg skal modne neste års juleøl som nå har blitt satt.
Vurderer å karbonere det med co2 på fat, for så og bruke mottrykksfyller etter karbonering og over på flasker for så og lagre det der til neste jul. Vil ølet holde seg eller blir holdbarheten for begrenset ved å gjøre det på denne måten?
valgene jeg har er jo:
1. Karbonere naturlig på flasker å la stå til neste år (Hadde kanskje vært like grei, grunnen til at jeg kvier meg for dette er fordi jeg har hatt et par batcher med litt ujevn karbonering)
2. Karbonere naturlig på fat, la det stå på fatet til neste år og mottrykksfylle det over på flasker når det nærmer seg jul (men har ikke så mange fat, så hadde ønsket å det tilbake i sirkulering litt før neste jul)
3. Gjøre som det jeg begynte posten med, karbonere på fat nå med engang og fylle de rett over på flasker når ferdig.
Hva tror dere lønner seg? eller er det ett fett og alle valgene vil fungere like bra? Er forøvirg en dobbel bokk.