Vel....... Da har jeg tappet ølet over på flaske......... :skaal:
Det virket som om ølet var helt fint :biersmile: Det hadde fin farge, luktet friskt og fint, og smaken på grønnølet virket helt flott. Så gjenstår det bare litt lagring før den endelige dommen. . . . ( tror det blir bra jeg )
Hvis det er noen som har lyst på oppskriften, så er den følgende:
SKOLL INDIAN PALE ALE
5 kg Murton's Pale malt
300 gram Ekstra dark spraymalt
120 gram Cascade humle 6,7% ( 40 gram kokes 60 min, 40 gram kokes 30 min, 40 gram kokes 5 min )
10 gram Irish moss (kokes 15 minutter)
Gjær American ale Wyeast XL 1056
Infusjonsmesket 1 time: 5 kg Pale malt med 8 liter vann med temp. 82[sup]o[/sup]C - Mesken holdt 68[sup]o[/sup]C
Vann til utmesking: 20 liter. Temp: ca 75[sup]o[/sup]C - 80[sup]o[/sup]C
Ved oppkok tilsatte jeg spraymalten
OG: 10,50
FG: 10,11
% Alk 5,08 (kansje noe lavt for IPA)
IBU 66,6 (mulig litt kraftig humling, men jeg er en ekte humlepung ;D )
Farge 7,6 (kansje noe lavt for IPA)
Gjæret 10 dager i lav romtemp. 18[sup]o[/sup]C
Ettergjæring 14 på flaske i lav romtemp. 18[sup]o[/sup]C (Brukte 100 gram brunt rørsukker utrørt i en halv liter kokende vann)
Lagring temp 13[sup]o[/sup]C - 14[sup]o[/sup]C i ca 1 måned