Hopshot

Hei.

Har planer om å brygge en Heady Topper clone.
http://www.homebrewtalk.com/f12/heady-topper-can-you-clone-390082/

Oppskriften bruker Hopshot humleekstrakt til bitterhumle.
Er det noen som vet om dette kan kjøpes i Norge?
http://www.northernbrewer.com/shop/hopshot.html

Jeg ser bryggselv og bryggeland har noe som heter isomerisert humle-ekstrakt.
Slik jeg forstår det fra diverse forumposter, er det produktet ikke det samme som hopshot, og kan ikke brukes som erstatning.
Noen som har en formening om jeg har oppfattet det riktig?

På forhånd takk!

mvh Stein Kristian
 
Ender nok med å bestille Hopshot fra usa.
Skal uansett få sendt over Conan gjæret som brukes i HT.

Med mindre noen vet om en norsk eller europisk butikk som selger hopshot?
 
Nei, finner ingen som sender til Europa.
Har en søster som bor i Chicago. Fikk hun til å sende til meg.
Håper den overlever postgangen, og at den går gjennom tollen i Norge uten problemer. :)

Det er sikkert muligheter for å dele noe slurry etter hvert dersom alt går bra.
 
Conan er en engelsk gjærstamme, og John Kimmich sier (se link) at Wyeast London Ale 3 kan gi et ganske likt resultat.
Verdt å se denne hvis du ikke allerede har gjort det:
 
Er i samme prosess nå - ender dere opp med den isomeriserte humla? Har sett andre tilbydere for Vermont-gjær, men denne tørrgjøren var ny for meg. Takk for tips!

Dersom du mottar levende gjær må du heller sette en litt ekstra stor starter i stedet for å starte fra slurry! Trenger du 2L setter du 2,5L og heller av en halv liter før bunnfelling. Da vil du alltid kunne ha god conan-gjær, etterhvert kanskje så mye at du kan dele!
 
Conan er en engelsk gjærstamme, og John Kimmich sier (se link) at Wyeast London Ale 3 kan gi et ganske likt resultat.
Verdt å se denne hvis du ikke allerede har gjort det:

OT. Ut ifra screencapen så ser det ut til at fyren nede til venstre nettopp har fått informasjon han ikke klarer å fordøye, eller at det har gått opp et massivt lys for ham.
Noe som "Å herregud, jeg har alltid kokt gjæren sammen med vørteren, ikke rart det alltid har smakt søtt og litt muggent"
 
Er i samme prosess nå - ender dere opp med den isomeriserte humla? Har sett andre tilbydere for Vermont-gjær, men denne tørrgjøren var ny for meg. Takk for tips!

Dersom du mottar levende gjær må du heller sette en litt ekstra stor starter i stedet for å starte fra slurry! Trenger du 2L setter du 2,5L og heller av en halv liter før bunnfelling. Da vil du alltid kunne ha god conan-gjær, etterhvert kanskje så mye at du kan dele!

Vi endte opp med å bestille denne hopshoten:
http://www.yakimavalleyhops.com/CO2HOPExtractCan_p/extractco2cans.htm

Så gjør vi vel det samme som han her http://beer.suregork.com/?p=2810
 
Hei,

Thomas Fawcett sin Pearl Malt viser seg å være vanskelig å finne i Norge. bryggeland har hatt den, men har den ikke p.t. Er det noen andre som selger den? Eller har noen funnet en god erstatning?
 
Tilbake
Topp