Høres dette ut som en god plan?

Meg igjen:)

Brygget jeg satte på lørdag har nok gjæret ut til helga(ekstraktbrygg med div tilsetniger OG1.070 med Bl. Sterk 1388) Så planen er nå å kjøre det rett på 0.5 glass flasker til karbondering(3-4uker) også la det stå til modnig i halvannen månede i kjøleskap(6grader) i mens jeg er av gårde på ferie.

Er det noen som tror dette vil by på noen problemer? For mye bunnfall, eksplosjon etc. Eller kan jeg komme hjem i august å nyte et fortryllende Belgisk Ale?

Mange takk:)
 
Ja, eller det skal jo gjære skikkelig ut da, men jeg tenker å gjøre litt om på rekkeføllen slik at jeg ikke lar ølet modne i bøtta, men rett på flasker etter utgjæing, og modning der etter. Det jeg er mest engstlig for er vel det at det kommer jo mye mer gjær med i flaskene enn det ville ha gjort dersom jeg fikk felt unna på bøtta som vanlig.
Men det får jo stått hvertfall 8 uker totalt på flasker da...
 
Jeg ville nok ventet en uke til, ellers så risikerer du flaskebomber, eller litt mye bunnfall i flaskene hvis du bare er heldig. Flaskebomber are bad, mkay.
 
Tilbake
Topp