Satt en belgisk wit kit fra bryggselv mandag 10.11, OG var 1,051, den stoppet på 1,04 relativt kjapt, målt søndag 16.11, men tipper den stoppet rundt tirsdag/onsdag for da hadde jeg et fall i romtemperaturen og jeg ser på det som sannsynlig årsak (fall fra 20,5-18).
På søndagen ble jeg desperat, rugget litt på dunken og deretter startet faktisk gjæren igjen. På en dag (til mandag) gikk den videre fra 1,04 til 1,03 og der har den på nytt stoppet. I går rugget jeg litt igjen på dunken og så får jeg se i dag om den har klart å gå videre, men jeg tviler litt for å være ærlig.
Jeg hadde et sterkt ønske om å ha klare et par smaksprøver til neste fredag 28.11 og hadde tenkt å flaske 22.11 (vi får besøk den helgen) men dette virker uoppnåelig.
Hva hadde du gjort?
Alt som har med å åpne dunken å gjøre er foreløpig uaktuelt, fordi vi har faktisk fått besøk av bananfluer, og jobber intenst med å få disse bort.. Kanskje jeg kunne bært dunken inn til et rom der de ikke har funnet bopel og åpnet dunken der, men det føles litt risikabelt ut; men jeg er ikke helt fjern for å ta litt risiko nå.
Denne gjæren kommer jeg forresten aldri til å prøve igjen, iallefall ikke på laaaang tid. Ellers: Bryggselv folka sa jeg ikke trengte å lage starter, så det gjorde jeg ikke: Det må jo ha spilt inn her ?
På søndagen ble jeg desperat, rugget litt på dunken og deretter startet faktisk gjæren igjen. På en dag (til mandag) gikk den videre fra 1,04 til 1,03 og der har den på nytt stoppet. I går rugget jeg litt igjen på dunken og så får jeg se i dag om den har klart å gå videre, men jeg tviler litt for å være ærlig.
Jeg hadde et sterkt ønske om å ha klare et par smaksprøver til neste fredag 28.11 og hadde tenkt å flaske 22.11 (vi får besøk den helgen) men dette virker uoppnåelig.
Hva hadde du gjort?
Alt som har med å åpne dunken å gjøre er foreløpig uaktuelt, fordi vi har faktisk fått besøk av bananfluer, og jobber intenst med å få disse bort.. Kanskje jeg kunne bært dunken inn til et rom der de ikke har funnet bopel og åpnet dunken der, men det føles litt risikabelt ut; men jeg er ikke helt fjern for å ta litt risiko nå.
Denne gjæren kommer jeg forresten aldri til å prøve igjen, iallefall ikke på laaaang tid. Ellers: Bryggselv folka sa jeg ikke trengte å lage starter, så det gjorde jeg ikke: Det må jo ha spilt inn her ?