Hvitt kandissukker vs vanlig sukker vs dekstrose

bjornwaa

Norbrygg-medlem
I en belgisk trippel skal det hvitt kandissukker evt dekstrose. Kanskje like greit med vanlig hvitt sukker? Vil de forskjellige tingene utgjøre noen forskjell mon tro?
 
I en belgisk trippel skal det hvitt kandissukker evt dekstrose. Kanskje like greit med vanlig hvitt sukker? Vil de forskjellige tingene utgjøre noen forskjell mon tro?
Nei:).

Det er forskjeller mellom dekstrose, som altså er rein glukose, og vanlig sukker (sukrose), som er et disakkarid med ett fruktosemolekyl og ett glukosemolekyl. Gjæren spalter opp sukrosen.

Det kommer ikke nøyaktig det samme ut i andre enden når gjæren spiser glukose som når den spiser fruktose, for å si det sånn. Men risikoen for at du skal merke forskjellen i smaken trur jeg er minimal.

Kandissukkeret er invertert sukrose, dvs. at det er spalta i glukose og fruktose, sånn at gjæren slipper å gjøre den jobben. Det trur jeg har null betydning.
 
Tilbake
Topp