Glenn
Norbrygg-medlem
Hei,
Smakte på brygget(batch#1) etter 9 dgr gjæring og savner litt humle/bittersmak. IBU er beregnet til 58 så det skulle kjennes mener jeg. Tok ut humleposene før nedkjøling, kan det ha noe med saken å gjøre? OG 1.056 og FG 1.012(foreløpig) Hva utenom koketid og syreinnhold påvirker humle/IBU? Smaker for øvrig deilig pilsner, så jeg lider ingen nød, men målet var mer APA/IPA. Ser også en 3-4 cm brunaktig "fast skum"på toppen av bøtta (normalt?), synker den?
Smakte på brygget(batch#1) etter 9 dgr gjæring og savner litt humle/bittersmak. IBU er beregnet til 58 så det skulle kjennes mener jeg. Tok ut humleposene før nedkjøling, kan det ha noe med saken å gjøre? OG 1.056 og FG 1.012(foreløpig) Hva utenom koketid og syreinnhold påvirker humle/IBU? Smaker for øvrig deilig pilsner, så jeg lider ingen nød, men målet var mer APA/IPA. Ser også en 3-4 cm brunaktig "fast skum"på toppen av bøtta (normalt?), synker den?