NM 05 ML2 - Schwarzbier - Tore Bjørgo og Arild Gjerdseth

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Svarte natta
Øltype: E. Schwarzbier
Antall poeng i konkurransen: 38,75 av 50
OG: 1.056
FG: 1.012
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 24,3 IBU
Vørtermengde: 111 l
Sluttvolum:  105 l

Malt & sukker
20000 gram  79,4 %    Pilsner malt          ? EBC   
2000 gram  7,9 %    Røkt malt            ? EBC
1500 gram  6,0 %    Havregryn, lettkokte  ? EBC   
  600 gram  2,4 %    Roasted Barley        ? EBC
1100 gram  4,4 %    Amber                ? EBC

Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling

Meskeskjema
Infusjonsmesking, 66-68 °C

Humle
51 gram  Nordbrauer      10,0 % alfa  pellets  koketid 60 min
55 gram  Challenger bet    7,2 % alfa  pellets  koketid 60 min
75 gram  Styrian Golding  4,5 % alfa  pellets  koketid 15 min
60 gram  Saaz              2,7 % alfa  pellets  koketid  5 min

Krydder og andre tilsetninger
40 gram  Irish Moss        koketid 20 min


Koketid
Total koketid vørter: 60 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren:  Wyeast Danish Lager Flytende 50 ml

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring    28 dager ved 10-11 ºC
Modning/sekundærgjæring  7 dager ved 10-11 ºC
Lagring                  60 dager ved    5 ºC

Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 20.02.2005
Tappedato:  20.03.2005

Kommentar:[/size][/tt]
 
Tilbake
Topp