[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Svarte natta
Øltype: E. Schwarzbier
Antall poeng i konkurransen: 38,75 av 50
OG: 1.056
FG: 1.012
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 24,3 IBU
Vørtermengde: 111 l
Sluttvolum: 105 l
Malt & sukker
20000 gram 79,4 % Pilsner malt ? EBC
2000 gram 7,9 % Røkt malt ? EBC
1500 gram 6,0 % Havregryn, lettkokte ? EBC
600 gram 2,4 % Roasted Barley ? EBC
1100 gram 4,4 % Amber ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
Infusjonsmesking, 66-68 °C
Humle
51 gram Nordbrauer 10,0 % alfa pellets koketid 60 min
55 gram Challenger bet 7,2 % alfa pellets koketid 60 min
75 gram Styrian Golding 4,5 % alfa pellets koketid 15 min
60 gram Saaz 2,7 % alfa pellets koketid 5 min
Krydder og andre tilsetninger
40 gram Irish Moss koketid 20 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast Danish Lager Flytende 50 ml
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 28 dager ved 10-11 ºC
Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 10-11 ºC
Lagring 60 dager ved 5 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 20.02.2005
Tappedato: 20.03.2005
Kommentar:[/size][/tt]
Navn på brygget: Svarte natta
Øltype: E. Schwarzbier
Antall poeng i konkurransen: 38,75 av 50
OG: 1.056
FG: 1.012
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 24,3 IBU
Vørtermengde: 111 l
Sluttvolum: 105 l
Malt & sukker
20000 gram 79,4 % Pilsner malt ? EBC
2000 gram 7,9 % Røkt malt ? EBC
1500 gram 6,0 % Havregryn, lettkokte ? EBC
600 gram 2,4 % Roasted Barley ? EBC
1100 gram 4,4 % Amber ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
Infusjonsmesking, 66-68 °C
Humle
51 gram Nordbrauer 10,0 % alfa pellets koketid 60 min
55 gram Challenger bet 7,2 % alfa pellets koketid 60 min
75 gram Styrian Golding 4,5 % alfa pellets koketid 15 min
60 gram Saaz 2,7 % alfa pellets koketid 5 min
Krydder og andre tilsetninger
40 gram Irish Moss koketid 20 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast Danish Lager Flytende 50 ml
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 28 dager ved 10-11 ºC
Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 10-11 ºC
Lagring 60 dager ved 5 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 20.02.2005
Tappedato: 20.03.2005
Kommentar:[/size][/tt]