Hvor fort synker boblemengden under gjæring?

Satt en Lucky Jack Pale Ale og det var veldig stor aktivitet i gjæringskaret de første 2/3 dagene. Nå har det gått 4 dager og det er veldig lite aktivitet i gjærlåsen. Ølen skal i følge oppskriften stå i 2 uker. Er det vanlig med så store forskjeller i løpet av de første dagene?

Takk for alle svar.
 
ahaavie skrev:
Satt en Lucky Jack Pale Ale og det var veldig stor aktivitet i gjæringskaret de første 2/3 dagene. Nå har det gått 4 dager og det er veldig lite aktivitet i gjærlåsen. Ølen skal i følge oppskriften stå i 2 uker. Er det vanlig med så store forskjeller i løpet av de første dagene?

Takk for alle svar.
Kort svar: Ja.
Aktivitet i gjærlåsen er ikke avgjørende. Om du får en rask og god start på gjæringen, vil det være hektisk aktivitet de første dagene, og mesteparten av sukkeret vil bli spist opp. Så gå det en lengre periode der gjæren rydder opp og etterhvert legger seg til ro. Godt mulig at alt dette er unnagjort på mindre enn 14 dager, men det er ingenting å tape på å ta den ekstra forholdsregelene å drøye litt før man tapper fra gjæringsdunken.
 
Tilbake
Topp