Jeg skal brygge tysk pils neste helg, og siden jeg er bortimot helt tom for hjemmebrygg nå vurderer jeg å benytte anledningen til samtidig å sette et ekstraktsett.
Tidligere har jeg hatt middels opplevelser med det. Jeg har satt et par-tre forskjellige sett fra Mangrove Jack's (bl.a. NZ pale ale og Helles), men selv når jeg har byttet ut gjæren og gjæret under temperaturkontroll har resultatet fremdeles hatt den umiskjennelige, cideraktige "ekstraktsmaken".
Finnes det noen øltyper det er lettere å lykkes med med ekstraktsett? Konkrete anbefalinger?
Er det bedre å droppe ferdigsettene og heller brygge som vanlig men bruke DME istedenfor malt? (Men det må vel bli dyrt?)
Målet er altså å få godt øl fra en ganske begrenset innsats - og noe jeg kan gjøre innimellom all ventingen på bryggdagen.
Tidligere har jeg hatt middels opplevelser med det. Jeg har satt et par-tre forskjellige sett fra Mangrove Jack's (bl.a. NZ pale ale og Helles), men selv når jeg har byttet ut gjæren og gjæret under temperaturkontroll har resultatet fremdeles hatt den umiskjennelige, cideraktige "ekstraktsmaken".
Finnes det noen øltyper det er lettere å lykkes med med ekstraktsett? Konkrete anbefalinger?
Er det bedre å droppe ferdigsettene og heller brygge som vanlig men bruke DME istedenfor malt? (Men det må vel bli dyrt?)
Målet er altså å få godt øl fra en ganske begrenset innsats - og noe jeg kan gjøre innimellom all ventingen på bryggdagen.