Imperial DunkelWit vil ikke under 1040

loebrygg

Norbrygg-medlem
Hei,
satte en ImperialDunkelWit

loebrygg skrev:
Tenker å prøve meg på denne imorgen som et juleøl

Imperial Dunkel Wit Style: Dunkelweizen Brewer: Hans Christian Løberg

Statistics
Volume: 12 liters
OG: 1098
FG:
Alcohol: 9.7 % by vol.
Colour: 58 EBC (Dark brown)
Bitterness: 39 IBU
BU/GU: 0.39
Fermentables
Weyermann Hefeweizen Extract 4500 grammes
Chocolate Malt 150 grammes
Mash schedule: 60 degrees for 60 minutes
Hops
Chinook 12.6% alpha 12 grammes 60 minutes
Centennial 10% alpha 10 grammes 15 minutes
Centennial 10% alpha 10 grammes 5 minutes
Columbus 16% alpha 10 grammes dry hopped
Chinook 12.6% alpha 15 grammes dry hopped
Fermentation
Yeast: WLP410 Belgian Wit II
Comments:
skallet av en appelsin og

en ts koriander

Noen som har inspill?


coriander, chinook & orangepeel by hcloberg, on Flickr

Deilige dufter :)

nå for 10 dager siden og målte graviteten til 1040 både idag og for 3 dager siden. Ser ut til å være null aktivitet.
Har en pose tørrgjær liggende, bør jeg lage en starter av den idag og pinche på nytt imorgen?
 
Yeast: WLP410 Belgian Wit II
Attenuation: 70-75%

Attenuation du har er på 56,9 hvilket er for lavt.
Vent til helgen og ta en ny måling. Hvis det enda ikke er noen bevegelse ville jeg prøvd mer gjær.
 
Vet, det men siden total volumet bare er 12 l mente mannen på Vin og bar at det skulle gå.
Hvis jeg velger å vente med å pinche på nytt til evt. neste helg, hvilken gjær bør jeg bruke da? En kraftig tørrgjær som US-O5 el. lage en starter med f.eks. WLP007?
 
Vent og se noen dager til. Gi gjerne bøtta et lite dunk for å rouse gjæren. Hvilken temp står den på?
 
Sigmund skrev:
Evt. tilsette champagnegjær ... Da blir det nok gang på sakene!

Den vil i alle fall kunne ta de simple sukkerartene som er igjen i ølet, men andre sukkertyper er ikke vingjær i stand til å spise, så champagnegjæren kan ikke gjøre ølet helt tørt.
 
Sjappa var tom for WLP001 og 007 så jeg gikk for Safbrew S-33, da får jeg ihvertfall rett smaksprofil
 
Tilbake
Topp