AndyHagen
Norbrygg-medlem
TomS skrev:AndyHagen skrev:Hei,
Jeg flasker en IPA i helgen. Mye sen humle pluss tørrhumle. Har byttet ut en del citra med simcoe. Jeg kan legge ut oppskriften i kveld, og smakeapport søndag. Mesketemp 65C
A
Ja, gjør det
Jeg er i full gang med oppvarming av meskevann... Dette er forferdelig gøy (ikke ironi). Følger Huus sitt forslag om mesketemp på 65 grader.
Som du ser under, ganske mye humle, og jeg har valgt å ta litt av bitterheten i humle siste 10 min. Dermed mer aroma. Citra også byttet ut med simcoe i noen grad. Også mørkere stil enn originalen. Lukter supert fra gjærlåsen!
Lykke til!
OG 1060 (Skulle hatt 1063)
FG ser ut til å bli 1014-1015
Name of Brew: IPA #1 (1,4)
Entry Category: American IPA Type: All Grain
Category Number: 14 Subcategory Letter: B
Starting Gravity: 0,000 SG Batch Size: 23,00 l
Final Gravity: 1,010 SG Mash Profile: Temperature Mash, 1 Step, Full Body
Hops Used
Hops Used Amt Name Type # %/IBU
25,00 g Centennial [10,20 %] - Boil 60,0 min Hop 5 25,3 IBUs
20,00 g Galena [12,50 %] - Boil 60,0 min Hop 6 24,8 IBUs
10,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 10,0 min Hop 8 3,6 IBUs
10,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 10,0 min Hop 9 4,7 IBUs
75,00 g Centennial [10,00 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 12 0,0 IBUs
65,00 g Simcoe [13,00 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 13 0,0 IBUs
60,00 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 14 0,0 IBUs
Grains Used
Fermentables Amt Name Type # %/IBU
6,90 kg Pale Malt, Maris Otter (6,0 EBC) Grain 2 89,0 %
0,65 kg Pale Crystal Malt - 70 EBC (70,0 EBC) Grain 3 8,4 %
0,20 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 4 2,6 %
Other Ingredients Used
Misc Ingredients Amt Name Type # %/IBU
12,00 g pH 5.2 Stabilizer (Mash 60,0 mins) Water Agent 1 -
0,75 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining 7 -
2,30 g Yeast Nutrient (Boil 10,0 mins) Other 10 -
Yeast Used
Yeasts Used Amt Name Type # %/IBU
2,0 pkg California Ale V (White Labs #WLP051) [35,49 ml] Yeast 11 -